Activating Cheats in Pokemon Platinum

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Rivethart, Dec 26, 2009.

Dec 26, 2009
  1. Rivethart
    OP

    Newcomer Rivethart Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I just downloaded the cheat index and fixed the cheats I wanted in my game the way they're supposed to be. The problem is, I can't figure out how to activate them inside the game, and I can't find any websites to help! I'm new to this, and would really appreciate some help. Thank you!
     
  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    WHAT FLASHCART?jeez not even mentioning these little facts
     
  3. I am r4ymond

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    What is he saying? Is he saying that he doesn't know how to use the cheats?

    EDIT: Next time, provide more information - type of flashcart, type of firmware, etc.
     
  4. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    he's asking us on how to activate the cheats on his flashcart,we don't know the flashcart,we can't help
     
  5. I am r4ymond

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    Oh, I see. So is he saying how he can move the Cheats onto his flashcart so he could use it?
     
  6. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    he has the cheats,he has picked it,but doesn't know how to activate [​IMG] i think its self explanatory anyway
     
  7. I am r4ymond

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    Ugh, nvm. I'm bad at retrieving the correct information in my head. Can be a little confusing to me at times. When will he reply...he's been on his thread for like 10 minutes.
     
  8. Jacinto009

    Member Jacinto009 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    110
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    If your on DSTTi, make sure the cheats are set to ON. Go to your cheats and there will be a little cheat panel thing that probably says off. Touch and put on, then press select. This will save the option. If you press B, the options won't change. If your on the Action Replay, I think there is suppose to be a box next to the game or something that shows that the cheats are on or off. If it's none of these, trying Googling this question based on the flash cart that you own (if your using a flash cart). EX. How to use cheat on {NAME OF FLASH CART}.
     
  9. Rivethart
    OP

    Newcomer Rivethart Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I'm sorry, I'm using an Acekard 2. And I have the cheats downloaded on my SD Card and selected. I can't figure out how to use them IN THE GAME, after I have the game up and running. Sorry I was so unclear. Like I said, I'm new to this.
     
  10. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    You have to active the cheats before booting the game. Each cheat works differently. Some automatically start working. Others need a button combo which you can usually read from the cheat itself. To bring open the cheat menu, I believe you have to press X when you hover over the ROM then tap Cheats.
     
  11. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    guys, its not his flashcart, its just that he doesnt know how to use the cheats. [im guessing he never used pokemon cheats before.]

    the cheats should have a description saying stuff like [L+R] or [SELECT]

    you press those buttons in the game to activate it.
     
  12. Rivethart
    OP

    Newcomer Rivethart Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Thank you very much! I guess it's just gonna take some practice in-game. Thanks for all the help!
     
  13. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    What are the cheats that you want active?
     
  14. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    its not WHAT cheats, but what the activators are for the code.
     
  15. I am r4ymond

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    If the cheat doesn't have a description, then it's most likely that you won't need activators. Just put the cheats on and there you go. If it has a description, most likely under the title of the cheats, it's either telling you that this cheat has activators or it's giving you a description on how to use the cheat.
     
  16. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    exactly.
     

Share This Page