Acekard 2.1 randomly corrupting microsd

Discussion in 'Acekard' started by amazingnoob, Jul 12, 2010.

  1. amazingnoob
    OP

    amazingnoob Member

    Newcomer
    48
    0
    Sep 11, 2007
    Canada
    Ontario
    I have a HW80 acekard 2.1 running AKAIO 1.7. I am using a 4GB sandisk microsd from dealextreme.
    This seems to happen randomly, it seems to hit UI, Language, Loader and Plugin folders more often, and folders containing my game less often.
    I can fix it by using chkdsk to fix the errors, then replacing the corrupted files.

    I know it's not the microsd because this has never happened on my dstt or the official ak2.1 firmware. It's really getting annoying, as I lost 3 hours of my ToI save recently ;_;

    Any form of help would be appreciated
     
  2. Doom32x

    Doom32x Member

    Newcomer
    15
    0
    Jul 12, 2009
    Argentina
    Buenos Aires
    It happened the SAME to me, with the same sandisk micro sd from dealextreme (4gb class 4).
    I think its the micro sd and not the acekard, they are bad quality micro sd...
     
  3. Hakoda

    Hakoda GBAtemp Addict

    Member
    2,133
    2
    Feb 2, 2008
    United States
    San Jose, CA
    Yeh I would try another MicroSD and report back.
     
  4. amazingnoob
    OP

    amazingnoob Member

    Newcomer
    48
    0
    Sep 11, 2007
    Canada
    Ontario
    My 2GB kingston seems to work fine with AKAIO, I guess I'll stick with official firmware for now, and boot into akaio when I want ds-wii connectivity.