About the .savs

Discussion in 'DSTT' started by Kahx, Apr 2, 2009.

Apr 2, 2009

About the .savs by Kahx at 3:46 AM (708 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Kahx
    OP

    Newcomer Kahx Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Chile
    I just bought a DSTT and I tought, that the .sav games I had in my PC could be compatible with the DSTT if I moved the game onto the SD card and the .sav file aswell.

    The names are similar, for example FFTA2.nds and FFTA2.sav are both in the same folder under the names NDS Roms in the SD card I put in the DSTT.

    But then, when I load the game, it doesn't get the .sav file, and always creates a new one.

    This happen with all the games I've tried.


    Does this mean I'll have to restart all my progress? It's like if my PC was a flashcard and the DSTT won't recognize another flashcard's .sav?


    Thanks in advice!
     
  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    try converting the .sav file HERE to the dstt sav,but first let the dstt create a .sav file,then replace it(remember the file name should be exactly the same)
     
  3. Kahx
    OP

    Newcomer Kahx Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Chile
    Haha, thanks man, it did worked.

    For those of you who have this problem, just use the source format as from No$GBA (in case you're using that emulator) to Acekard RPG | etc... (Force 512kb) (.sav)

    It did worked with my games, using No$GBA v2.6a emulator and a DSTT.

    Thanks again, lolzed!
     
  4. DarkestNova

    Newcomer DarkestNova Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    Omg no way, LOL. Now I can keep my From the Abyss save [​IMG]:D *cheers*
     
  5. funnymoney

    Newcomer funnymoney Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    I guess you already ficed your problem but I think it is because the emulator that you used on your pc uses different savs than the DSTT.
     

Share This Page