A9LH Sleep mode issue

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Zech, Mar 15, 2016.

  1. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    Ok, so i have A9LH with auReinand latest on a N3DS. I just installed A9LH almost a day ago. I'm also on firmware 10.7.

    The issue im having is sometimes my 3ds never wakes up fromm sleep mode. I have to force shut sown then voot up again to fix the issue.

    Is there any fix to this? Am i the only one experiencing this issue?
     
  2. KaduPSE

    KaduPSE Revolution and cake

    Member
    235
    171
    Dec 26, 2015
    Brazil
    Are you using the latest version of AuReiNand?
     
  3. Omegadrien

    Omegadrien GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,707
    528
    Nov 4, 2015
    France
    Pokéland
    Are you near of an electromagnetic field?
     
    Raylight, astronautlevel and KaduPSE like this.
  4. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    I'm using auReinand v3.8.1. I think this is the latest.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    nope!
     
  5. KaduPSE

    KaduPSE Revolution and cake

    Member
    235
    171
    Dec 26, 2015
    Brazil
    It's the latest. Can you please show me your "rei" folder?
     
  6. squee666

    squee666 Advanced Tech Pleb

    Member
    1,587
    890
    Sep 17, 2010
    Belfast
    i had this issue before i updated to latest aureinand not since
     
  7. LinkSoraZelda

    LinkSoraZelda GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,970
    617
    Aug 12, 2015
    United States
    Land of the Rising Orange
    I can confirm it happens to me. With other CFW (before A9LH, too).
    When I plug in headphones, I can still control the game with new 3DS controls. Mine froze on the home menu. I could move with the C Stick and switch pages with zL/zR. I could listen to the bgm with headphones, but the screen never came on.
    It also happened in the Browser. Watching a video, opened it, the screen was off (no backlight either) but the video was still streaming.
     
    Last edited by LinkSoraZelda, Mar 15, 2016
    Zech likes this.
  8. KaduPSE

    KaduPSE Revolution and cake

    Member
    235
    171
    Dec 26, 2015
    Brazil
    Never happened to me on both Menuhax and A9LH, that's weird. It happens on Emunand or patched Sysnand?
     
  9. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    5,492
    3,878
    Jun 9, 2007
    I've had it happen to me once or twice with regular Reinand, but it's extremely rare, and I've not been able to reproduce it..
     
    peteruk likes this.
  10. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    here it is. Hope you find something.

    [​IMG]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    In one day, it happened twice. I noticed that it happens if the system is in sleep mode for more than 5 mins.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    oh yes. I forgot to say I'm on sysnand.
     
  11. SirBeethoven

    SirBeethoven 3.145.... something. E=mc2

    Member
    1,794
    547
    Nov 26, 2015
    United States
    Umm... Newer AuReiNand don't have the thread folder or RAM.txt. I'm pretty sure even the old AuReiNand's don't have that. Are you using regular ReiNAND or both?
     
  12. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    originally i have emunand with reinand 3.2 - 3.3. I migrated to auReinand using piliatect's instructions. I did not delete anything from the rei folder. I just drag the files then overwrites if applicable.
     
  13. SirBeethoven

    SirBeethoven 3.145.... something. E=mc2

    Member
    1,794
    547
    Nov 26, 2015
    United States
    delete everything in the rei folder except for the flags and arm9payload.bin. Redownload AuReiNand and replace all files. Also place newest firmware.bin file from AuReiNand github in the rei folder. If nothing works, come back and tell. Maybe it's the A9LH you installed too. What version of it do you have?
     
    Zech and astronautlevel like this.
  14. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    sorry but not following what you're saying about the A9LH version. Is that the file you generate with the website?
     
  15. SirBeethoven

    SirBeethoven 3.145.... something. E=mc2

    Member
    1,794
    547
    Nov 26, 2015
    United States
    nope, go to this website and https://github.com/AuroraWright/AuReiNand


    and press ctrl and f and type in:

    The FIRMs you need are here:
     
    Zech likes this.
  16. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    Is it the firmware90.bin? Yes, i don't have this file yet. Where do i place it?
     
  17. SirBeethoven

    SirBeethoven 3.145.... something. E=mc2

    Member
    1,794
    547
    Nov 26, 2015
    United States
    firmware90.bin and firmware.bin goes in your rei folder
     
    Zech likes this.
  18. Zech
    OP

    Zech Advanced Member

    Newcomer
    92
    51
    Mar 11, 2016
    this might solve my issue. Sir, thank you so much for your time and effort in helping me :)
     
    SirBeethoven likes this.
  19. SirBeethoven

    SirBeethoven 3.145.... something. E=mc2

    Member
    1,794
    547
    Nov 26, 2015
    United States
    tell me what happens!