A9LH New 3DS XL Problems

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Visual Studio, Aug 31, 2016.

  1. Visual Studio
    OP

    Visual Studio Advanced Member

    Newcomer
    50
    31
    Aug 25, 2016
    United States
    So I managed to get everything done perfect for A9LH but for some reason as soon as I installed the hardmod the left speaker and volume control don't work along with the left joystick. Is there a common cause for this kind of behavior or am I just out of luck?
     
  2. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Psycho!

    Member
    4,145
    1,195
    Jan 2, 2009
    Gambia, The
    did you maybe damage something while performing your hardmod? ripped off some ribbon cables or splattered some of that soldering stuff? i mean, this definitely sounds like a hardware issue
     
  3. SomeGamer

    SomeGamer GBAtemp Guru

    Member
    5,804
    2,774
    Dec 19, 2014
    Hungary
    Please request your thread to get moved to the 3DS section, you're going to get more help there.
     
  4. Visual Studio
    OP

    Visual Studio Advanced Member

    Newcomer
    50
    31
    Aug 25, 2016
    United States
    How would I go about doing that?
     
  5. SomeGamer

    SomeGamer GBAtemp Guru

    Member
    5,804
    2,774
    Dec 19, 2014
    Hungary
    Report your own thread.
     
  6. Visual Studio
    OP

    Visual Studio Advanced Member

    Newcomer
    50
    31
    Aug 25, 2016
    United States
    Not seeing anything to do that.
     
    Last edited by Visual Studio, Sep 1, 2016
  7. SomeGamer

    SomeGamer GBAtemp Guru

    Member
    5,804
    2,774
    Dec 19, 2014
    Hungary
    There that little Report link in the OP.
     
  8. ourobus

    ourobus Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Dec 25, 2012
    United States
    *Bump*
     
  9. godofwrath

    godofwrath GBAtemp Fan

    Member
    380
    194
    Sep 30, 2007
    Try having the back off, holding the battery and applying pressure to the top of each respective clip holding the ribbons in place, and checking the various things which were previously broken.

    If they work whilst pressure is being applied but not otherwise, cutting a small piece of paper and placing it under the ribbon in the clip should raise it up enough to touch the contacts.

    Other possibilities:
    • You put the ribbon cable in upside down, go put it rightside up as intended now?
    • You broke the ribbon cables, there's a few ways to you can attempt to repair them, but it's very hard. (You'd be better off just buying the replacement parts.)