a9lh boot rate not 100%

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by cots, May 18, 2016.

  1. cots
    OP

    cots GBAtemp Fan

    Member
    485
    315
    Dec 29, 2014
    United States
    So I took the plunge and installed a9lh using the boring text guide everyone is raving about. The thing is that every 2-3 times I try to boot into the main menu software only the bottom screen backlight turns on and I'm greeted with blackness. Oh, the Wifi light doesn't turn on either. I have to do a hard reset and try again. Why is it not booting 100% of the time?
     


  2. FTRBND

    FTRBND waifu

    Member
    555
    264
    Apr 3, 2016
    Saint Kitts and Nevis
    _____________ Dex: Complete
    Thats... weird. Did you uninstall menuhax?
     
  3. cots
    OP

    cots GBAtemp Fan

    Member
    485
    315
    Dec 29, 2014
    United States
    No I did not. I followed the a9lh guide to the letter and have not touched anything else.
     
  4. uribemaster

    uribemaster GBAtemp Fan

    Member
    305
    83
    Feb 9, 2010
    United States
    With a9l, you no longer need menuhax. Delete menuhax as it is what is causing the freezing. Do you have emunand or upgraded sysnand?
     
  5. cots
    OP

    cots GBAtemp Fan

    Member
    485
    315
    Dec 29, 2014
    United States
    I don't have menuhax installed and I deleted the RedNAND like the guide says to do so I only have sysnand.
     
  6. VinsCool

    VinsCool Insecure

    Member
    GBAtemp Patron
    VinsCool is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,508
    26,922
    Jan 7, 2014
    Canada
    Another World
    I had 100% since I moved to A9LH and Luma
     
  7. JustAKirby

    JustAKirby GBAtemp Fan

    Member
    384
    234
    Oct 7, 2015
    United States
    Wouldn't you like to know?
    Totally keeping this on record. Suck it @Margen67
    Btw OP, are you using CakesFW or Luma3ds?
     
    Last edited by JustAKirby, May 18, 2016
    imthe666st likes this.
  8. FTRBND

    FTRBND waifu

    Member
    555
    264
    Apr 3, 2016
    Saint Kitts and Nevis
    _____________ Dex: Complete
    inb4 its an user error, as always

    also since he used Plailect's guide, hes using Luma
     
    Xiphiidae likes this.
  9. JustAKirby

    JustAKirby GBAtemp Fan

    Member
    384
    234
    Oct 7, 2015
    United States
    Wouldn't you like to know?
    Huh, didn't realize he updated that part of the guide, woops
     
  10. nickwhit

    nickwhit GBAtemp Fan

    Member
    332
    159
    Jan 3, 2016
    United States
    SD could be going bad.. just for funsies, does it boot at all without the SD?
    And when it does boot, what conditions are different, if any?
    Usually someone just cant get it to boot at all due to user error.
    Ive never heard of it going in and out.
     
    Feeling it! likes this.
  11. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan

    Member
    447
    121
    Jun 22, 2015
    United States
    For sure. A9LH should have a 100% boot rate.
     
    MichiS97 likes this.
  12. Tomato Hentai

    Tomato Hentai snart

    Member
    3,679
    5,821
    Oct 30, 2014
    Canada
    actually north korea. please send help
    Your SD card might be failing, do you ever get random errors while playing games?
     
    Feeling it!, zfreeman and nickwhit like this.
  13. cots
    OP

    cots GBAtemp Fan

    Member
    485
    315
    Dec 29, 2014
    United States
    The SD card is brand new and I got it from a local retail store so I know it's legit. I already thought it might be a lemon so I verified by sector and it's fine. There are no special circumstances surrounding the booting. Once I finished installing everything I wanted I screwed the cover back on and haven't touched it since. It seems to be pretty random, but it's annoying to say the least.
     
    Tomato Hentai likes this.
  14. nickwhit

    nickwhit GBAtemp Fan

    Member
    332
    159
    Jan 3, 2016
    United States
    Just cause its new from the store doesnt mean it cant go bad, especially when going through partitioning for emuNAND and such.
    The only way A9LH wouldnt boot 100% - considering it happens before anything else - would be if the SD wasnt setup properly, haxloader.bin file being corrupt, SD going corrupt, etc.

    Id recommend redownloading Luma, and if possible testing a 2nd SD to be 100% sure that isnt the issue.
     
    Last edited by nickwhit, May 18, 2016
  15. EmuAGR

    EmuAGR GBAtemp Regular

    Member
    187
    115
    Jan 11, 2016
    It's user error, absolutely. Try cleaning the contacts of the SD card.
     
    FTRBND likes this.
  16. cots
    OP

    cots GBAtemp Fan

    Member
    485
    315
    Dec 29, 2014
    United States
    Heh, the most common answer to people with problems on gbatemp; blame it on the sdcard!
     
  17. CreAtor135

    CreAtor135 GBATemp's #1 Nothing

    Member
    760
    490
    Jan 10, 2015
    United States
    Ikeb, Ukuro
    The guy says his SD Card is new from a retailer, it can't be that. He also said he followed the guide, so there's a good chance it's not user error.
     
  18. EmuAGR

    EmuAGR GBAtemp Regular

    Member
    187
    115
    Jan 11, 2016
    - Plailect's guide has worked for everyone here.
    - A9LH jumps into the SD card immediately.
    - You're the one asking for help, we're suggesting possibilities.

    EDIT: I don't know if "user error" includes corruption of the data. (?) When I meant I was absolutely sure it's "user error", I meant it's not guide nor dev's fault.
     
    Last edited by EmuAGR, May 18, 2016
    Xiphiidae likes this.
  19. cots
    OP

    cots GBAtemp Fan

    Member
    485
    315
    Dec 29, 2014
    United States
    Yeah, I read the guide 3 times and researched everything I didn't understand long before I even got the New 3DS. I've been modding since the GB MONO so I'm pretty confident in my abilities, but if I goofed up I would like to know.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I know, but I've read "it's the sdcard" so many times I actually made sure it wasn't a problem before I posted! I teh learnin.
     
    Catastrophic and WeedZ like this.
  20. Drakia

    Drakia GBAtemp Maniac

    Member
    1,495
    1,747
    Mar 15, 2008
    Canada
    Considering you're also having CIA installation freezes, I'm going to agree that it may be your SD card. Maybe take it out, make sure there isn't any finger oils on the contacts, and make sure it's seated properly.