4.2 HELP!!!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by HiRuMi, Mar 26, 2010.

Mar 26, 2010

4.2 HELP!!! by HiRuMi at 2:59 PM (2,072 Views / 0 Likes) 25 replies

  1. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    I have this virgin 4.2, Then I used bannerbomb to install bootmii as boot2 and IOS then after finished installing bootmii I can't go to system menu... It just gives me a black screen and I can't sync my wiimote.... Help!!
     


  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    try taking out the sd card, and turn on the wii again
     
  3. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    tried it... If theres no SD card it would automatically load system menu but since my system menu broke
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    can u still access bootmii and the homebrew channel?

    edit: btw, u must've done something else to screw up ur system menu, i've never once heard of a bootmii installation screwing up the system menu
     
  5. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    nope... I've done absolutely nothing... is there any cios249 installer w/GC controller support??
     
  6. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    answer my question and maybe I'll answer yours... help me help you (by answering my questions!!)

    edit:
    i'm seriously starting to get frustrated... so many people don't describe their problem properly in the first post, then when I ask for more info my Q's get ignored! fyi, this isn't directed only at HiRuMi, so don't take it too personally
     
  7. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    oh...I can access bootmii and hbc....
     
  8. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    okay, just in case, make a nand backup of your wii (although this will probably be garbage, but just in case, its especially important to have a backup of your wii's keys)

    then use the HBC to launch YAWMM. Then proceed to reinstall your system menu and system menu IOS, then u should be able to access the system menu

    note that YAWMM has GC support, u can download the files u need to install using nus auto downloader (or the original nusd)
     
  9. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    I can't install any wads yet because I haven't installed cIOS 249 and most installers require wiimotes to install...
     
  10. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    okay, so launch dop-mii, and use that to install a patched IOS36

    then u can use IOS36 to install wads with YAWMM
     
  11. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    strange... Still doesn't work... Do I have to install any other IOSes besides the System Menu??
     
  12. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    IOS70
     
  13. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    In what order?... If it doesn't matter then still not working

    EDIT: Tried both ways but still not working.... DAMN!! WTFs wrong with my wii dammit >__>....
     
  14. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    do u have a nand dump from b4 the problem started? probably not since installing bootmii supposedly caused the problem

    download my nus auto downloader, run it, type 4.2, then enter, then U, then enter, then follow the prompts until it finishes downloading a bunch of wads, then copy the wads to your sd card and install them all, and hopefully ur wii starts working

    if that doesn't work, u could try comex's nand formatter, but research it heavily before using it, and make sure to install all the essential files, including EULA, RegionSelect, IOS36, IOS70, 4.2U System menu, etc.

    btw, because your bootmii @ boot2 is still working, u should be able to use an emulated nand (ie. SNEEK), so worst case scenario, u can still access the system menu that way

    edit: u dont have priiloader installed right? r u sure u didn't do anything else other than install bootmii, i still find it hard to believe installing bootmii caused these problems... I think its a lot more likely u r mistaken (no offense)
     
  15. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    Well... My Wii turned off by itself while I was dumping my NAND... But I don't think thats the problem... Maybe its because of my (crappy) 3rd party AC adapter?...(It really looks like shit... like its made by a 10 year old)

    EDIT: The AC adapter causes my Wii to turn off automatically every 5 mins and have to wait like 10 mins before playing... (still looking for the official one which is hard to get here)

    EDIT2: OK now I really think its the AC adapter... Conversation closed....
     
  16. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    ummm, ok, i dont think there's is any solution u can implement in under 5 minutes...

    so until u get a new AC adapter there is nothing we can do

    heck, for all a know a new ac adapter might fix your problem, maybe it wasn't a blackscreen u were experiencing but power problems... i don't know... but either way, there's nothing u can do until u get the right hardware
     
  17. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    Sorry... But does anyone know other factors that can cause this?... Don't think I can find an AC adapter anytime soon...
    Cause I can access the system menu before installing Bootmii just fine with the (crap) AC adapter... And right after installing BootMii and my Wii turning off itself while dumping NAND, I can't access the system menu anymore.
    If anyone have any idea whats causing this please share with me.
     
  18. muck chucker

    Member muck chucker GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    161
    Country:
    United States
    did you install priiloader?
     
  19. wes11ph

    Member wes11ph GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    basement lvl-249
    Country:
    Afghanistan
    a broken bluetooth module i think.
     
  20. HiRuMi
    OP

    Newcomer HiRuMi Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Malaysia
    Didn't install priiloader, just BootMii
     

Share This Page