4.0 No Vulnerable IOS?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by hakinch0p, Dec 21, 2009.

Dec 21, 2009

4.0 No Vulnerable IOS? by hakinch0p at 11:29 AM (1,704 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Hi Fellow Wii Modders [​IMG]

    My wifes friend gave me their wii they bought off ebay $AU 400 with 30 games too good to be true? yeh its pre modded with neo gammer installed as a channel and all burnt games.

    They have given me there wii and a hdd to install all there games onto a hard drive with wiiflow or openwiiflow. Anyway i downloaded the update.zip file from the guide here and im getting an error saying there is no vulnerable ios installed on this wii. I get this error straight after going through wii->settings->data manage->channels->sd card i get get the popup click yes to run then the error

    Wii is running 4.0

    I get the error on hackmii v0.6

    I tried updating the wii manually to 4.2 via wifi but when i goto setup internet it askes me for a pin code which was not supplied with the wii.

    Anyone got any ideas?

    btw ive soft modded 5 wiis so far all went floorlessy so ive got a general idea of whats going on. im stumped
     
  2. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
  3. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    ok trying that now
     
  4. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    to get the PIN, run this dol and see what it says.

    http://www.mediafire.com/?rmdzbntjtjm

    i made it for something else, but it should show the PIN, the answer to the security question, and what the parental control is set to. just ignore the rest of whats on the screen.
     
  5. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Ok i replaced boot.elf with dop_ios_v8.elf from the dop ios zip. loaded dop ios ok replaced iso 36 with orig v3094 made no different then tried replacing 36 with v1042 now when trying to load either hackmii or dop_ios i just get a black screen. have tried re wiping the sd cards and replacing just boot.elf as i did in the first step with the same problem. no idea where to go from here
     
  6. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    tried that getting the same black screen

    also tried putting in wii sports resort to see if it askes to update via disc it doesnt seem to load discs via disc channel either thats a real one not burnt.
     
  7. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Im wondering if this Wii has had cIOSCORPS installed? If you have changed an IOS using DOP-IOS then this MIGHT have disrupted disc channel loading. Have you checked Neogamma to see if cIOS249 still works?

    The black screen issue has me confused. Try scouring the forums on here, you're probably not the only one. Have you tried holding down RESET immediately after switch on? If Preloader/Priiloader is installed it should kick in at this point. If so, check the hacks to see if the 'BLOCK DISC UPDATES' is enabled.
     
  8. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States

    Tried pressing reset as soon i power on the wii it takes me to the safety screen where it says press a to continue.

    Now when i try to load neogamma i get a black screen too

    Will try some searching around

    Thanks
     
  9. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    getting somewhere

    used this site http://wii.marcansoft.com/parental.psp

    to unlock the parental control which worked. have to make sure your wii is on the correct date first. Running an update via wii now that should fix it. will post how it goes

    btw to get the confirmation number go into wii settings select parental control, click i forgot and i forgot.
     
  10. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Ok this fully broke it [​IMG]

    turns out its a KOR wii not AUS upgrading to 4.2 causes error:003 unauthorized device detected there doesnt appear to be any way of fixing this.

    end of story dont buy wii's off ebay!
     
  11. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    wow talk about bad luck, sorry to hear about that [​IMG]
     
  12. hakinch0p
    OP

    Newcomer hakinch0p Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I guess thats why it had the parental control setup because an update bricks it.
     
  13. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States

    Only 4.2. If you would just updated to 4.1 you will be OK now. Sorry, man.
     

Share This Page