3ds black screen after gw nand update

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by DarkBladeX, Oct 13, 2014.

  1. DarkBladeX
    OP

    DarkBladeX Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 13, 2014
    Netherlands
    Hi, i currently have ver. 4.4.0-10E everything works fine and after updating in the gateway mode, i have black screen. After the update it says it needs to restart, so i allow it and it goes back to the sys nand when i try to boot into the gateway mode i get black screen. What is the cause?
    I use 4gb fat formatted sd-card in the ds, red car is formatted to exFat.
     
  2. 4gionz

    4gionz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    786
    307
    Aug 16, 2014
    Canada
    Keep trying sometimes it just freezes, if not try different sd
     
  3. petspeed

    petspeed GBAtemp Advanced Fan

    Member
    531
    50
    Nov 13, 2009
    If you updated your emunand it will be on 9.0 and that is not supported by GW yet. That is why you get the black screen. If you have a backup of your emunand you can restore that. If not you need to go to the GW menu and choose Format Emunand to create a new one. That will be the same version as your sysnand. You can update that to 8.1 using the Smash Bros rom (hold D-pad UP when you enter GW mode and then start Smash Bros - it will tell you to update). You will lose all downloaded content from eshop by doing this but your only other option is to wait for GW to support 9.x and who knows how long that will take.
     
    4gionz likes this.
  4. DarkBladeX
    OP

    DarkBladeX Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 13, 2014
    Netherlands
    Allright thanks, i will try that now.
     
  5. DarkBladeX
    OP

    DarkBladeX Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 13, 2014
    Netherlands
    Ok now im in gw mode with 8.1 but when i press select button, nothing happens
     
  6. 4gionz

    4gionz GBAtemp Advanced Fan

    Member
    786
    307
    Aug 16, 2014
    Canada
    Wow didn't even know 9.0 was out lol been playing to much destiny
     
  7. DarkBladeX
    OP

    DarkBladeX Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Oct 13, 2014
    Netherlands
    oh after i got back from the settings it went back to the sys nand, now it works great. thanks
     
  8. petspeed

    petspeed GBAtemp Advanced Fan

    Member
    531
    50
    Nov 13, 2009
    Yes it does that when exiting settings.