3D Enhances Resident Evil

Discussion in 'User Submitted News' started by KingVamp, Oct 9, 2011.

Oct 9, 2011

3D Enhances Resident Evil by KingVamp at 11:54 PM (1,522 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. KingVamp
    OP

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,598
    Country:
    United States
    [​IMG]




    Link


    Old interview.
    Link
     
  2. yuyuyup

    Member yuyuyup GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    3,302
    Location:
    USA MTN timezone
    Country:
    United States
    Sounds great. It sucks that the volume is so low on the speakers and even the headphones. I prey they fix this with a firmware update.
     
  3. Shuji1987

    Member Shuji1987 ~

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    381
    Country:
    Netherlands
    I'm really looking forward to this game, instant buy for me on day one. I'm glad they went back to survival horror and this should still my hunger for Resident Evil 6.
     
  4. ferofax

    Member ferofax End of the World

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    2,564
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    no fix needed. go get a noise cancelling headphones. those in-ear plugs work perfectly for the job at hand, giving you noise cancelling by plugging your ear. this lets you hear the faintest of sounds just fine.
     
  5. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    the graphics really seem ps3-ish graphics and tht makes the 3d really natural. i hope there are no issues with gameplay though. good dev time, making it a promising game.
     
  6. AaronUzumaki

    Member AaronUzumaki A.K.A. Ecstasy Espeon

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    330
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    The loudness of the sound varies on a software-by-software basis. For example, 3DS Music is of moderate volume at max capacity, but Netflix is of very loud volume at max capacity.
     
  7. Veho

    Global Moderator Veho The man who cried "Ni".

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    8,452
    Location:
    Zagreb
    Country:
    Croatia
    That screenshot isn't from the 3DS version, where is it from?
     
  8. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    I notice this as well (with headphones on):
    Ridge Racer was really much on the soft side
    SSFIV was moderately loud at full volume
    I almost turned deaf by launching/selecting an icon on the home menu with full volume.
     
  9. KingVamp
    OP

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,598
    Country:
    United States
    After I think about it, maybe you are right...
    I'll leave this here for a better visual.
     
  10. coolness

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    Im going to buy a 3DS only because of KH3D and this game :D
     
  11. heartgold

    Member heartgold GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    4,276
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
  12. Veho

    Global Moderator Veho The man who cried "Ni".

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    8,452
    Location:
    Zagreb
    Country:
    Croatia
    The picture in the link is 640x384, the original size is 800x480, and the one KingVamp posted is a cropped version of the smaller pic that's still 600x260, way over the resolution of the 3DS. Either it's been resized (and heavily edited), or it's not from the 3DS version. Either way, it's not a 3DS screenshot.
     
  13. haflore

    Member haflore aeternaliter fluxa

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    1,213
    Country:
    United States
    It's probably just a pre-render( that's been cropped).
     
  14. DiscostewSM

    Member DiscostewSM GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    4,799
    Location:
    Sacramento, California
    Country:
    United States
    As much as I'd like to think so, that picture is 800x480, something not possible on the 3DS.
     
  15. findonovan95

    Newcomer findonovan95 Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Portadown
    Country:
    United Kingdom
    With the 3D on the resolution is increased, giving you a wider view of everything, as much more can be fit onto the screen, although this is not 3D, you will see something to this extent with the 3D turned on on your 3DS, except it will look 3D and it will seem as though you are in that place rather than being 2D.

    Just put simply, this is from the 3DS. The game is being made for the 3DS. Your petty argument is null and void so you can just give up. Good Day.
     
  16. Veho

    Global Moderator Veho The man who cried "Ni".

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    8,452
    Location:
    Zagreb
    Country:
    Croatia
    That's simply not true.

    Nope.
     
  17. findonovan95

    Newcomer findonovan95 Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Portadown
    Country:
    United Kingdom
    Edit, sorry my mistake.
    Totally different topic.
     
  18. DiscostewSM

    Member DiscostewSM GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    4,799
    Location:
    Sacramento, California
    Country:
    United States
    Um, the 3DS's display mode in 2D is 400x240. Even if it used the whole display with individual rectangle pixels in 2D mode, it would only make up 800x240. The 3DS doesn't have an 800x480 display mode, making your argument null and void. Even if the image shown is perfectly up-scaled, that amount of detail is not what we'll see on a 3DS. Increasing the resolution means nothing when such an product is not available to the public, much like dev units that would have double the RAM.
     
  19. Shuji1987

    Member Shuji1987 ~

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    381
    Country:
    Netherlands
    Jeesh, stop whining about the image already. It's just a pre-rendered image cropped to whatever convenient size. Nothing to make a fuzz over, move a long...
     
    1 person likes this.
  20. Slyakin

    Member Slyakin See ya suckers

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    4,450
    Location:
    Soviet Slyakin
    Country:
    United States
    I don't see how the 3D would really help it much at all... The only practical use I've seen for the 3D so far was to judge distance in PilotWings. I can imagine it being useful in a game that requires (intricate) movement through space... But not a shooter. Unless you really need that extra depth.
     

Share This Page