1mbit Pokemon Platinum save

Discussion in 'CycloDS' started by Passa, Apr 5, 2009.

Apr 5, 2009

1mbit Pokemon Platinum save by Passa at 11:07 PM (1,374 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Passa
    OP

    Newcomer Passa Advanced Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Messages:
    58
    Country:
    Australia
    So I had to spend an hour or so yesterday setting up Platinum on my brother's DSTT because of the whole save corruption problem thing (it creates a 512kb save instead of 1mb..) and realised my Platinum save on my CycloDS is only 512kb.

    Does it need some kind of fix as well? Do I have to pad it out to 1mb? If not, why does the DSTT require that then.. (our saves are compatible).

    Thanks.
     
  2. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    It has a normal 512KB save, no problems here...
     
  3. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    it your CycloDS FW upto Date (1.54)
     
  4. Passa
    OP

    Newcomer Passa Advanced Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Messages:
    58
    Country:
    Australia
    Yeah it's up to date, 1.54 proper release (not a BETA).

    I'm under the impression it has a 1mb save, hence the problems with the DSTT.
     
  5. Flawsdraw

    Member Flawsdraw GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    286
    Location:
    England, Kent
    Country:
    United Kingdom
    Na the games should be a 512kb save, never had one more or less than that
     
  6. Passa
    OP

    Newcomer Passa Advanced Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Messages:
    58
    Country:
    Australia
    I know since all my save files on my Cyclo are 512kb, but since patching the DSTT, the save file it created is actually a megabyte, and there are posts all over that section asking how to 'expand' the save file size from 512 to 1024kb, and that after playing long enough to create a large enough save, it will corrupt due to not having enough room.

    Even if it is fine, I guess I'm also seeking clarification as to why one needs a larger save file while the other doesn't.
     

Share This Page