Posting a System Check

Discussion in 'Wii - Tutorials' started by JoostinOnline, Jul 6, 2011.

Jul 6, 2011

Posting a System Check by JoostinOnline at 6:12 PM (35,565 Views / 6 Likes) 99 replies

  1. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I had to write out instructions every time because people either:
    1. Had never heard of SysCheck and didn't know how to use it.
    2. Didn't use spoiler tags, so their report filled up an entire screen.
     


  2. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Ignore this
     
  3. FPSRussi4

    Member FPSRussi4 Clean up your act and cut the crap.

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Messages:
    658
    Country:
    Laos
    This doesn't work on vWii, does it?
     
  4. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    To a limited degree. I keep meaning to update this guide to use SysCheck HDE, which has full vWii compatibility.
     
  5. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I've updated this for SysCheck HDE. Since I fixed a lot of the bugs in the previous versions of SysCheck, it shouldn't freeze anymore. I therefore removed the part about using Dop-Mii.
     
  6. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    17,111
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    Libruntimeiospatch is now 1.6.1?
    or it's a typo in your changelog, and it's still 1.5.1?
     
  7. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It's a typo. I meant to fix it earlier, doing it now.
     
    Cyan likes this.
  8. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Do I have to do any updates?

    Its being a while that I have done any update.
    Need to get new games, so thought to check first that how much behind I am.

    Please make a suggession

    Code:
    sysCheck v2.1.0b19 by Double_A and R2-D2199    Nano     
    ...runs on IOS61 (rev 5405).         
             
    Region: NTSC-U         
    System Menu 4.2U (v481)         
             
    Drive date: 2007.02.13         
    Homebrew Channel 1.1.0 running on IOS61         
    HomebrewFilter ist nicht installiert         
    Hollywood v0x11         
    Console ID: xxxxxxxxxxx         
    Boot2 v3         
    Found 111 titles.         
    Found 34 IOS on this console. 7 of them are stub.         
             
    IOS4 (rev 65280): Stub         
    IOS9 (rev 778): No Patches         
    IOS10 (rev 768): Stub         
    IOS11 (rev 256): Stub         
    IOS12 (rev 269): No Patches         
    IOS13 (rev 273): No Patches         
    IOS14 (rev 520): No Patches         
    IOS15 (rev 523): No Patches         
    IOS16 (rev 512): Stub         
    IOS17 (rev 775): No Patches         
    IOS20 (rev 256): Stub         
    IOS21 (rev 782): No Patches         
    IOS22 (rev 1037): No Patches         
    IOS28 (rev 1550): No Patches         
    IOS30 (rev 2576): ES Identify    Flash Access     
    IOS31 (rev 3349): No Patches         
    IOS33 (rev 3091): No Patches         
    IOS34 (rev 3348): No Patches         
    IOS35 (rev 3349): No Patches         
    IOS36 (rev 3351): No Patches         
    IOS37 (rev 3869): No Patches         
    IOS38 (rev 3867): No Patches         
    IOS50 (rev 5120): Stub         
    IOS51 (rev 4864): Stub         
    IOS53 (rev 5406): No Patches         
    IOS55 (rev 5406): No Patches         
    IOS56 (rev 5405): No Patches         
    IOS57 (rev 5661): No Patches         
    IOS60 (rev 6174): No Patches         
    IOS61 (rev 5405): No Patches         
    IOS70 (rev 6687): No Patches         
    IOS249[38] (rev 15): Trucha Bug    ES Identify    NAND Access    USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug    ES Identify    NAND Access    USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii         
    BC v4         
    MIOS v8         
             
    Report generated on 2014/04/30.         
    
     
  9. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    You're pretty out of date. I'd recommend doing a full resoftmod with ModMii.
     
  10. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I have Legend of Zelda skyward sword, which I am unable to play.

    I also have donkey kong country returns which is not loading by backup channel either.
     
  11. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Thank you so much.
    I am following this tutorial.
    http://modmii.zzl.org/usage.html

    Once I udpate I still able to play all my old backup games.. correct?
     
  12. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
  13. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Thank you sir.
    While going through that I choose the following. It did tell me that it will format my hdd with Fat32. Just checking that I am on the right path.
    Do I also have to NAND backup first?

    Code:
    This guide was generated using the following parameters:
    Install and\or update all recommended softmods
    Current System Menu is 4.2U
    Desired System Menu is 4.2U
    Install Photo Channel
    Install Internet Channel
    Install Weather Channel
    Install News Channel
    Install Mii Channel
    Install Shopping Channel (and IOS56)
    Install Wii Speak Channel
    Update active IOSs (can be disabled in options)
    Do not Install a cMIOS (can be enabled in options)
    Install a USB-Loader Forwarder Channel (can be disabled in options)
    External Hard Drive to be Formatted as FAT32
    Download Configurable USB-Loader
    USB-Loader Settings and config files saved to USB Hard Drive
     
  14. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    That's good, but I'd unselect the Wii Speak Channel. It's useless now, even if you have a Wii Speak. WiiConnect24 is no longer active.
     
  15. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Thanks once again.
    Do I need to do the NAND backup first? or I should be OK?
     
  16. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Do a NAND backup if it says to. Instructions are not suggestions.
     
  17. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    updated with your help. Once again thanks a lot.
    Last question.
    Its not loading the usb drive.

    I tried with fat, fat32 and ntsc formatted way but it just does not recognize the usb stick at all.

    what I am doing wrong?
     
  18. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Make sure it's inserted into the port closest to the edge.
     
  19. shyboy

    Newcomer shyboy Newbie

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    thanks that did the trick.

    some of the games I able to play, but few of them just showing blank screen. like zelda skyward sword and few more.

    How do I figure it out why there is a blank screen and what I am missing?

    thanks,
     
  20. JoostinOnline
    OP

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,880
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Re-rip the games. If you don't have the original disc, I'm not going to help you out.
     

Share This Page