Ysmenu on my R4!

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by giakys, Dec 10, 2009.

Dec 10, 2009

Ysmenu on my R4! by giakys at 12:50 PM (4,113 Views / 0 Likes) 58 replies

  1. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    Hi guy's

    i have a problem
    i have tryed every method of install ysmenu on my R4

    but when i start the rom,the game freeze in white screen before nintendo logo [​IMG]

    how to solve it?
    please help me!!

    i have NDS Lite and original R4!
     


  2. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    Start what rom? [​IMG]
     
  3. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    any rom!!
     
  4. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
  5. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    You must have built YSMenu incorrectly or your R4 isn't as 'original' as you think.
     
  6. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    wait,now i'm upload a foto of my r4 card!!
     
  7. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    This is my R4!!

    [​IMG]
     
  8. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    That's not an original R4...
     
  9. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    It's a bit blurred. What's the word below R4?

    R4

    ????????

    Revolution for DS
    (NDSL/NDS)
     
  10. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    uhm.......
     
  11. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    There's an extra line of text.
    This is the original one.
    Warning: Spoilers inside!
    And below the big 'R4' there's only 2 lines of text, not 3.
     
  12. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    but the original kernel (1.18) downloaded from r4ds.cn work on my card!! why?
     
  13. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    But what does that word say? If you tell us that we can probably identify which type of clone it is. YSMenu will still run on most clones but has to be built in a different way.

    See this thread - http://gbatemp.net/index.php?showtopic=164359
     
  14. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    i have tried firmware of R4-III and the card READ IT!! ...my card it's fake!! [​IMG]

    nothing possibility for ysmenu??
     
  15. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    If you answer Depravo's question, we will be able to identify which clone you're using, and help you with your problem.
     
  16. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    I think it says 'Upgrade' which would mean it is indeed the R4-III Upgrade.
     
  17. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
  18. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    Didi you patch your Zelda rom?
     
  19. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Zelda's train controls will show if you use the XPA patch or if you build YSMenu with DSTT v1.17a12.
     
  20. giakys
    OP

    Newcomer giakys Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Italy
    Now, download the latest DSTT kernal (currently it's 1.17a07)

    i have downloaded it!! how to change?
     

Share This Page