YSMenu Automatically play .gbc/snes/etc

Discussion in 'DSTT' started by WatchGintama, Jul 20, 2009.

Jul 20, 2009
  1. WatchGintama
    OP

    Member WatchGintama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    i put goomba.gba into /YSMenu folder and when i try to run the .gbc game it says

    "No flash cartridge in slot2"

    and when i press start > boot GBA it stops at the gameboy screen.

    do you need to have a slot 2 device? is there a way to run .gbc w/o running the emulator first w/ only a slot 1 card?
     
  2. benjaminlibl

    Member benjaminlibl Funky Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    789
    Location:
    Singapore
    Country:
    Singapore
    Why not try Lameboy? Works for me.
     
  3. WatchGintama
    OP

    Member WatchGintama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    i want to run the game w/o running the emulator first.
     
  4. wolffangalchemist

    Member wolffangalchemist This is bat country!

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,406
    Location:
    middleofnowhere, AL
    Country:
    United States
    i believe moonshell2 can do this with the right plugins.
    and i'm pretty sure the nes one is already included.
     
  5. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    GBA roms need to run from SLOT 2!

    if you really want to use gb and gbc then try the roms on their own don't pack them into a GBA rom that's just silly!


    but as above Will also recommend LAMEBOY as best way to play gameboy/gameboy color roms you can scale the screen up and has loads of other cool features [​IMG]
     
  6. Saywhatjj4

    Member Saywhatjj4 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    126
    Location:
    London,United Kingdom :)
    Country:
    United Kingdom
    You can Use MoonShell 2 And Download the Plugins instead of running Lameboy first:)
     
  7. benjaminlibl

    Member benjaminlibl Funky Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    789
    Location:
    Singapore
    Country:
    Singapore
    @ kobykaan: He's talking about GBC games man.
     
  8. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    You need a slot 2 device to run .gb/.gbc/.nes files straight from YSMenu as it uses the slot 2 emulators.
     
  9. benjaminlibl

    Member benjaminlibl Funky Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    789
    Location:
    Singapore
    Country:
    Singapore
    Whoa I didn't know that.
     
  10. WatchGintama
    OP

    Member WatchGintama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    thanks [​IMG]

    i guess ill try the moonshell one [​IMG]
     
  11. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    you can also get a YSMenu loader for MoonShell so you can still load ROMs from MoonShell, and then you can use MoonShell as your firmware, its much nicer than YSMenu, and with this, it has most of the functionality.
     

Share This Page