1. Another World

    OP Another World Emulate the Planet!
    Former Staff

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,578
    Country:
    Colombia
    [​IMG]

    Important Distinction
    Now, there are so many fake Wood R4 versions which have nothing to do with me. Only Wood R4 for the original R4, R4i Gold (r4ids.cn), R4iDSN (r4idsn.com), and AK RPG are supported by me. I can only fix bugs for these specific releases. Do not post bug reports or ask for updates for clone cards running a fake version of Wood.

    :download: Wood R4iDSN v1.59 Download
    :arrow: Wood R4 as .NDS
    :arrow: Wood R4 Bugs and Compatibility thread
    :arrow: Wood R4 Language File thread
     
    tranfeer likes this.
  2. Shadow#1

    Shadow#1 Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    10,439
    Country:
    United States
    no R4DS love :unsure:
     
  3. Attila13

    Attila13 Praise the Creep!
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,173
    Country:
    Romania
    Unfortunately the original R4 can't handle RTS! D:
     
  4. Pong20302000

    Pong20302000 making notes on everything
    Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Country:
    might want to edit the OP post to say "only r4i release, no changes for other cards." to avoid confusion
     
  5. NariIro

    NariIro GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    so just to verify this will work with the r4igold rts 3ds?
     
  6. babyface
    This message by babyface has been removed from public view by Costello, Jun 4, 2013.
    May 19, 2013
  7. tranfeer

    tranfeer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    854
    Country:
    Australia
    Please download wood r4 v1.59 for r4i gold 3ds from www.r4ids.cn
     
  8. Dione1109
    This message by Dione1109 has been removed from public view by Depravo, Aug 6, 2013.
    May 20, 2013
  9. kineticUk

    kineticUk GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    517
    Country:
    United Kingdom
    Very grateful (as always) for the updates, but I really hope ywg can help with a problem.

    If I update from 1.54 to any later wood releases (tested 1.56, 1.57, 1.58, 1.59) my .nds games stop working.
    (When I try to load .nds the white loading screen freezes. I can load homebrew but not .nds).

    I thought it was a bug and reported something in the bugs topic.
    I tried everything but .nds always stop working if I update past 1.54)

    I use r5 r4igold (original), panasonic formatted msd, 32k cluster size (default).

    Hope somebody, ywg or r4igold can help me because I really would love to start using the rts versions, especially now ywg has rewritten read/write core as well :)
     
  10. Another World

    OP Another World Emulate the Planet!
    Former Staff

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,578
    Country:
    Colombia
    if your flash kit is legit then there is no logical reason for this type of behavior. the kernel works on the hardware, there is no magic involved. what i would suggest is a full reformat of your msd card using the panasonic formatter. then drop on a clean copy of 1.59 and 1 clean game (CRC verified), not previously backed up copies. try to load it.

    -another world
     
  11. guerrierodipace

    guerrierodipace Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    63
    Country:
    Italy
    here r4ids.cn is offline :(
     
  12. tranfeer

    tranfeer GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    854
    Country:
    Australia
  13. matt!

    matt! GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    542
    Country:
    Cannon Fodder DS (homebrew) still not working, reported in the bugs thread.
     
  14. kineticUk

    kineticUk GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    517
    Country:
    United Kingdom
    Anotherworld's reply just made me think of something I forget..
    I'll check when I can but I wonder if encrypted, read only .nds are still ok, mine are all encrypted (dont ask) and read only. It's just strange I have an issue now (when I'm not dumb at all), thought first it might be the earlier hardware revision I use.
    I'll get there eventually, thanks for the advice aw, appreciated.
     
  15. z.g

    z.g GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    169
    Country:
    just tested — it works for me.
     
  16. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Official Imp: Am imp
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    24,143
    Country:
    Antarctica
  17. matt!

    matt! GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    542
    Country:
  18. z.g

    z.g GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    169
    Country:
    r4i dsn card. I think all other doesn't matter.
     
  19. Rydian

    Rydian Resident Furvert™
    Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,880
    Country:
    United States
    The "encrypted" flag doesn't work on FAT32 anyways, it's an NTFS thing.
     
  20. nukeboy95

    nukeboy95 Old skool member
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,275
    Country:
    United States
  21. matt!

    matt! GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    542
    Country:
    You are using a different flash cart than me. So this is not like for lime comparison.
     
  22. kineticUk

    kineticUk GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    517
    Country:
    United Kingdom
    No flag Rydian, the .nds secure data encryption that's decrypted when you backup your cart using wood dumper etc. I forget the name but there's a command line tool which can encrypt or decrypt .nds. It changes the crc because most scene releases were already decrypted when dumped..cheat lists would need to be amended (if I actually used them), just thought I should mention incase.
    I've been using wood since woodrpg and on this r5 hardware for a long time, no problems until this new rts version.. No problems when I downgrade back to 1.54 or earlier. I'll get to the bottom of this on the weekend hopefully.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - R4iDSN, Update,