Hardware Wiimote losing connectivity

primulas

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 14, 2009
Messages
31
Trophies
0
XP
100
Country
United States
I have a Wii, softmodded it using the simplistic guide about 1.5 months ago. Running USBloader on it. We just downloaded a fixed NSMB. With this game our Wiimote keeps randomly losing connectivity. It seems to be worse when playing multiplayer. I've tried unplugging the wii and manually resyncing. We also have wireless rock band instruments, wireless gamecube controllers, our usb HDD, and a 2 port charger dock plugged in via a USB multi-tap. Up until this game everything we have tried seemed to work wonderfully.

What things should i try? Could it be an IOS issue?

thanks much guys

-Prim
 

Rev2k7

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 8, 2006
Messages
191
Trophies
0
Age
33
Website
Visit site
XP
394
Country
United States
i have same problem i got a hardmodded wii i dont think its mod part , but im not sure whats problem it killed me in nsmb and killed my bro all time but he may just suck lol. but im looking for whats wrong too.
 

blahdc

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 1, 2009
Messages
35
Trophies
0
XP
32
Country
United States
Hmm same probelms here I think. I have noticed whenever I'm holding down the "1" button to run for a long period of time it will dissconect the controller. It does this for the first five minutes or so then it will stay on. Still really annoying, makes you want to chuck the controller out the window.
 

ApolloCheese

the shy guy
Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
116
Trophies
0
Location
off the track
XP
356
Country
Antarctica
i had the same problem. then i realized it wasn't a "real" disconnect.
as long as you are in 1 player mode the wiimotes keep on disconnecting (except wiimote 1).
as soon as i added another player the wiimotes connected again.
maybe they did it because unused wiimotes don't lose power that way...

edit: i just realized your wiimotes disconnect while playing a level. that didn't happen to me yet...
 

blahdc

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 1, 2009
Messages
35
Trophies
0
XP
32
Country
United States
Now that you mention that about Punch Out I have had that issue in it too. WTF nintendo. Maybe there should be a hack in preloader that disables that feature. would be nice.
 

primulas

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 14, 2009
Messages
31
Trophies
0
XP
100
Country
United States
my wiimote flashes all connection lights like it's looking to sync; then goes blank. When i git a button it flashes them all again before it reconnects. It takes about 20 seconds, in all; by which time i am usually dead. I'll try loading the game with diffrent ios' and see if it makes a difference. I think right now i'm using cios 222 or 223.

-Prime.
 

primulas

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 14, 2009
Messages
31
Trophies
0
XP
100
Country
United States
I have used regular energizer rechargeable and my dock rechargeable packs, with the same results. Here is one thing i have noticed. It seems like it only does it to me on games where i hold the wiimote sideways. I'll see if it still does it when we both play NSMB with wiimote+nunchuck later. Games i have had randomly use connectivity include, punch out, NSMB, and smash bros. All while holding the wiimote sideways....hmmmmmmm?

I'll try to test it out later today.

-Prim
 

Davess

On the list :D (Thanks Haflore)
Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
692
Trophies
0
Location
__________________ Posts: 9326
Website
www.daviddavid.webs.com
XP
294
Country
Canada
blahdc said:
Is anyone having this problem witha purchased copy of the game?
Right Here

i did teh dirty work.

toot.gif
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: "Rawmen, we're your mom's favourite food."