Wii system files corrupted= brick?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by padoca85, Apr 10, 2010.

Apr 10, 2010
  1. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    after i used the trucha bug and installed the ios36, i installed preloader
    then wen i turn on my wii again its just load direct to preloader, and when i try to go to system menu it says my system files are corrupted to refer to nintendo manual

    how can i unbrick my wii????
    PLEASE
     


  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    What guide did you use?
     
  3. person66

    Member person66 If it isn't edited, it isn't a true person66 post

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,110
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Use priiloader to start the homebrew channel, and from there reinstall the system menu with DOP-Mii
     
  4. Red Ire Lap

    Newcomer Red Ire Lap Advanced Member

    Joined:
    Jun 8, 2009
    Messages:
    90
    Country:
    Canada
    If you have bootmii on boot2 with a backup, that would help aswell, but the above suggestion is possibly more viable if you were just begining to softmod and not upgrading something.
     
  5. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    i used preloader to launch homebrew channels, and then dop-mii, how i reinstall system menu with it?
    im totally lost
    should i install bootmii as boot2 instead of preloader later?
     
  6. Im bored

    Newcomer Im bored Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    United States
    If i recall correctly all you have to do is make sure the priiloader is pointing to the System menu during boot try looking through the priiloader menu sorry im going by memory i have not used priiloader in a while.

    Also if you can install bootmii as boot2 do that unless you want priiloader for the hacks. i would still install bootmii as boot2 before installing any other stuff
     
  7. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    im have preloader, not priiloader, when i try to go to system menu it just show me the system files are corrupted, refer to manual etc.
    I need to know now how to restore the system through dop-mii, if its the case
     
  8. Im bored

    Newcomer Im bored Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    United States
    which system menu are you on?
    3.x?
    4.x?

    also preloader and priiloader is the same thing the only differance is priloader is a mod of the original program

    Also to get rid of preloader or priiloader all you have to do is reinstall the system menu i would just reinstall the same one your on that should clear things up for you since you can get in to the homebrew channel
     
  9. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    4.2U

    im reading your threat now DeadlyFoez, and i have this exact problem

    i tried to reinstall preloader but i still have the same problem (im using preloader 0.29, should i install 0.30 over, its safe?)
     
  10. Dr.Killa

    Banned Dr.Killa Banned

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    264
    Country:
    United States
    i got the system files corrupted before, when i tried to go to the homebrew channel. i just restarted my wii and it worked fine.

    is your wii actually bricked or did you not try to restart it yet?
     
  11. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    i already turned it off several times, and unplug from the ac adapter to bought it home, still the problem persist
     
  12. Im bored

    Newcomer Im bored Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    United States
    reinstall your system menu with Waninkoko Firmware updater 4.2 and that will get rid of your problem
    h**p://webrewwii.blogspot.com/2009/10/firmware-updater-42.html

    yes its safe to install .30 over .29 it just overwrites the old one
     
  13. TheNewbPleaser

    Member TheNewbPleaser GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    Costa Rica
    Country:
    Costa Rica
    get NusDownloader download ur system file make it a wad and install through wadmanager wich can be executed by preloader easy fix for ur problem...
     
  14. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    i run the firmware updater 4.2, but it turns off my wii controller ¬¬

    edit: if i try to run wad manager it turns my wii controller of as well
     
  15. Im bored

    Newcomer Im bored Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    United States
    it does that because you have no Trucha Bug in your IOS it sounds as if. try to restore the Trucha Bug you can use

    h**p://wiinewz.com/forums/nintendo-news/95852-trucha-bug-restorer-v1-0-a.html

    or

    h**p://wiibrew.org/wiki/DOP-Mii

    at least that was in my case a while back do you have any cios installed?
     
  16. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    sometimes u have to leave it unplugged for up to 10minutes, and also unplug it from the wall not from the back of the wii. i had the exact thing a while back, but no need to shit myself Ive got bootmii boot2 [​IMG] but i think u might be hozed. deadlyfoez guide is ur best bet.
     
  17. padoca85
    OP

    Newcomer padoca85 Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    35
    Country:
    Brazil
    i installed ios36 with Trucha Bug 1.11, but im not sure if it went as it should
     
  18. Im bored

    Newcomer Im bored Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    United States
    well i would try to re-do it with dop-mii since it tells you if it failed or if it worked also would probably be a good idea to make sue you have a cIOS installed
     
  19. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Actually that's what happens when an IOS is missing or stubbed...
    Also, I'd stay away from that updater.

    @Padoca85: What system menu were you using? If it was 4.2, it bricked because the old preloader wasn't compatible with 4.2. You can update to priiloader by downloading its installer and running it from the HBC.
     
  20. Im bored

    Newcomer Im bored Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    United States
    yeah he is on 4.2
     

Share This Page