Wii settings missing and can't get USB loader to work

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bloodbend3r, Aug 17, 2011.

  1. bloodbend3r
    OP

    Newcomer bloodbend3r Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    here's my situation:

    after formatting my wii, i decided to rehack it and install HBC and hopefully a backup loader. i followed the steps of this guide to the letter. I started with a 4.3U system and used the Brawl hack to install HBC. i then proceeded to follow the rest of the steps up until the "Congrats, you are done" part in the above guide. everything went smoothly and had no problems during the setup process.

    now i want to install 'USB Loader GX', but i'm having problems. This is the thread i'm using for the install process. but to be honest, it's a little confusing to me and could really use a simple step-by-step list of instructions so i can install USB Loader GX correctly. something like "Download this from this link, put it in certain folder on SD card, etc".


    scratch that^. i got usb loader working. but i still need help with the error message i get when trying to access the Wii Settings. how do i fix it?
    [​IMG]

    thanks in advance to anyone who helps me. i'm sorry if i seem like just another noob who doesnt know what he's doing, but if you could just help me out, that is all i ask and will be out of your hair in no time.
     
  2. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    Seeing that error screen means you have a Partial brick. Have you made a NAND backup?
     
  3. bloodbend3r
    OP

    Newcomer bloodbend3r Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    yes i do. i saved a backup on my computer.
     
  4. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    From what I have taken, try restoring the NAND backup and it should theoretically fix the error.
    It can and will be fixed through a restoration of the NAND. Start BootMii and restore the NAND.
     
  5. bloodbend3r
    OP

    Newcomer bloodbend3r Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    ok, so i have:
    -bootmii folder
    -->armboot.bin
    -->bootmii
    -->ppcboot.elf
    -keys.bin
    -nand.bin

    where do i put these on the SD card?
     
  6. justjack

    Member justjack GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    Chile
    On the root.
     
  7. bloodbend3r
    OP

    Newcomer bloodbend3r Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    well, i put the files in the root of the SD card, but it says "BootMii not found, too dangerous to continue! if your SD is corrupt or restore is interrupted, you will be unable to boot to fix it. if you are SURE you want to do this, KONAMI. otherwise, press [Z] to give up."

    are there any other files on the SD card i need for this to work?



    nevermind. found out you have to input the Konami code (up, up, down, down, left, right, left, right, B, A) to get it to start. clever.
     
  8. hvckz

    Newcomer hvckz Advanced Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    72
    Country:
    Philippines
    you don't have to restore your nand back up, if you can boot to bootmii just go to homebrew channel and run any region changer and region change your Sm to the system menu version installed on your wii.

    then reinstall your cios again to to run usb loader. i think your wii is modified with a chip.. and you updated it with a disc with a different region on it.
     

Share This Page