Wii SD Error: "The device inserted in the SD slot cannot work&quo

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Kryptical, Jun 24, 2010.

  1. Kryptical
    OP

    Member Kryptical GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    312
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I softmodded my Wii 4.2U awhile ago and the Kingston SDHC 8GB card had worked. Now when I click the SD card icon in the Wii Menu it shows the message: "The device inserted in the SD slot cannot work". I reformatted the SDHC with FAT32 and it still shows that message. I also tried another SDHC 4GB card and it shows the same message. I rarely take the SDHC out of my Wii because I use FTPii and WiiXplorer to manage it. Both of them are formatted to FAT32 and they both contain Bannerbomb v2.

    Anyone know how to fix this? I haven't followed Nintendo's troubleshooting on this yet.

    This is what works:
    - WiiXplorer
    - BootMii SD manager
    - Priiloader hacks.ini
    - FTPii
    - Homebrew Channel
    - Ocarina

    This is what NOT works:
    - SD Card Icon
    - Data Management (SD)
     
  2. blackacidevil

    Member blackacidevil GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    170
    Location:
    Vancouver Canada
    Country:
    Canada
    What will fix your problem is buying a NON HD card, like a 2 gig. Although nintendo now supports SDHC cards, that doesnt necessary mean you'll be able to use it in modding or other applications. For example, using YAWND it doesnt do SDHC, even though you system menu is up to snaps. The revisied verison of YAWND called something else, can see the SDHC cards.

    Getting Bootmii and all the applications as stated above, is an accomplishment.

    However to simply fix this, just get a NON SDHC card, and you will have no problems,
     
  3. Kryptical
    OP

    Member Kryptical GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    312
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Well I know that the 2GB SD are recommended but the thing is I had this 8GB SDHC card from the beginning of the softmod to now and it just suddenly didn't work.

    I just tried Ninendo's troubleshooting and is still doesn't work. My SD slot can't be broken because the SD icon on the main menu pops up blue when the SD is inserted into the slot.

    EDIT: I fixed it. Turns out someone set my Priiloader setting for "Load System Menu IOS" to "IOS36".
     

Share This Page