Wii remote will not reysync

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by philc, Oct 26, 2009.

Oct 26, 2009

Wii remote will not reysync by philc at 10:35 PM (653 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. philc
    OP

    Newcomer philc Newbie

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Hi All what a great site its helped me loads over the last 5 weeks.

    I have read alot on this site about softmodding and sorted my Wii out with a lot of reading from this site.Thx to all

    My question is i have not turned the wii on for a few weeks,turned it on tonight and the remote
    seems to have lost sync with the unit i have changed the batteries and still nothing i know about the reset buttons but still will not pair back.
    i have preloader V0.29 installed and when i turn the system on
    i have to hold down reset then press the power button to turn the system on,as far as i know i can only start the system this way.

    But i cannot resync the remote back to the Wii.
    I have read that it needs to boot to the start up screen (do not press A)
    is this correct before the remote will resync ??

    Also i have a Nand backup could i reset the system via this way.

    Any help plz

    Thx Philc
     
  2. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    take the bats out wait 5-10 minutes put them back and keep trying until it works.
     
  3. philc
    OP

    Newcomer philc Newbie

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Hi thx Blade

    Sorry nothing i have been trying for 2 days now but will still not resync

    Have you got to be on the HBC to resync them because i can only get to the preloader screen

    Systemmenu
    HBC
    install file

    i cannot get any further than this because i cannot not go done to the HBC and press A to start it.

    Any help plz thx

    Philc
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    use a gamecube controller to get past preloader to the system menu, then sync the motes
     
  5. philc
    OP

    Newcomer philc Newbie

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Hi thx for that i have just been reading it on another forum.

    Many thx for the reply.

    Philc
     

Share This Page