Wii reboots when accessing channels

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Chibistic, Jan 31, 2010.

Jan 31, 2010
  1. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    (sorry if this is the wrong forum)

    A few minutes ago, I followed this guide. My Neogamma didn't really work and I heard that may fix it.
    Everything went well, until I reached the part where I had to turn on my Wii.
    When I tried accessing Homebrew Channel, my Wii restarted back to the health warning screen.
    I tried other channels, and it happened there, too.
    When I accessed the disc channel (with a disc inside), it told me I need to update my Wii to proceed. I didn't.

    So, what's the problem? Please tell me I didn't brick it or something... ;-;
    I can still access the Wii Settings menu. Also my Wii's version is 4.2E, if it matters.

    ANY help is very appreciated.
     


  2. CasperH

    CasperH Newbie

    You are missing a IOS
     
  3. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    How can I tell which one?
    (sorry, I'm kinda new at this stuff)
     
  4. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    i would recomed updating and just following tutorial again for homebrew channel
    it will only take you 15 mins max you know you arent bricked
    and what game did you put in your wii is it from your region?
     
  5. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    I put Super Smash Bros. Brawl, and yes, it's from my region (PAL). It worked fine until now.
    And thanks, I'll try.
     
  6. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    just making sure because if you put out of region game in wii and update you get errors
    so is it fixed?

    What i forgot to mention if you reupdate to same firmware it will just fill in missing ios's
     
  7. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    I just updated.
    Well, seems likes it didn't change much. The channels still reboot.
    Also, when I try to activate a game, the Wii reads it, but when I enter the game I get a black screen, the Wiimote turns off and yeah, the Wii freezes. :S
     
  8. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    did you install any custom ios's, do you have priiloader (preloader) installed?
     
  9. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    By custom IOS, do you mean the IOS I downloaded from NUS Downloader? Because if so, then yeah, I guess.
    Also I don't have preloader.
     
  10. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    what ios did you download from NUS Downloader?
     
  11. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    I downloaded the 4 IOS mentioned in the guide I linked to earlier. I got the channel problems after I installed them.
    I also downloaded IOS35, and, if I recall correctly, IOS249. And I think IOS36. But the Wii worked fine after I downloaded THESE ones.
     
  12. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    i would try updating again
    do you have any newer than brawl because you need to update from a game, if you update from wii settings it will get rid of homebrew channel and DVDX as i expirenced lol.
    I would recommend wii sport resort because it gave meh problems but i had to update
    and im wondering did get an NTSC-U, K or J ios by acceident?
     
  13. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    I updated again, this time using Marvel Ultimate Alliance (something like that).
    Well, it didn't change anything. The channels still restart my Wii, the games freeze, etc.
    And I'm pretty sure all my games are PAL, if that's what you mean?
    And I guess I need an even newer game, huh..
     
  14. GolfDude

    Member GolfDude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    788
    Country:
    United States
    i had the same issue.. by reinstalling the ios's everything was repaired and back to normal.. (installing the system menu by wad)
     
  15. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    Uhm, can you briefly explain how to do it please? :S
     
  16. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Yes, but for now just update from the settings then try
    the tutorial you prolly followed was for NTSC (american) wiis
    i can give you a tutorial for it after you update.
     
  17. GolfDude

    Member GolfDude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    788
    Country:
    United States
    use nus downlaoder and download the latest system menu for your region (make sure you click the checkmark to make a wad), then use bannerbomb to load wad manager's boot.dol and install the system menu wad that the nus downloader created, it should install everything in your ssytem menu that was missing and the wii should work again.. i had this issue last night and the sys menu reinstall via wad did the trick.. and you dont lose any data at all.. it should be good to go..
     
  18. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    I'm bout to play sum brawl so if that dosent work post again ill be on page lol
     
  19. Chibistic
    OP

    Newcomer Chibistic Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Israel
    Which IOS should I use to install the system menu?
     
  20. Smash2Bash

    Newcomer Smash2Bash Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    249
     

Share This Page