Wierd Seious Problem on a N3ds-XL

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by zaqqaz00, Sep 12, 2017.

  1. zaqqaz00
    OP

    zaqqaz00 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 17, 2010
    United States
    Dallas
    I have N3ds-XL it is on BS 1.2 and Luma 8.11
    The Sysnand is on Fw 9.2 because I have a gateway card; and 4 emunands
    the GW emu is on 11.2 and the other 3 are on 11.5
    All emunands work fine

    However today (they were fine last night) none of the programs on Sysnand work, It boots normally, but
    When I click on any Icon, all it does boink sound, even the settings icon does this
    A folder will open, but any icon within folder does the same ie boink
    Any ideas?
    Thanks in advance to all
     
  2. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    11
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    Well if you 100% haven't done anything to the console from it working to it just not, has it occurred to you it's probably a hardware failure? I mean electronics aren't good forever, there is a reason they have a 2 year warranty and not lifetimes. Sounds like your SD card is dying to me. Check it with https://3ds.guide/h2testw-(windows)

    If it says ANYTHING besides "Test finished without errors" you should replace your SD card.
     
  3. zaqqaz00
    OP

    zaqqaz00 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 17, 2010
    United States
    Dallas
    Even without the SD card inserted, the console icons such as settings will not open, just the infernal boinks sound by clicking on it with the stylus

    The sd card is fine all 4 emunands run fine
    it just the sysnand with this problem
     
  4. PabloMK7

    PabloMK7 Red Yoshi! ^ω^

    Member
    10
    Feb 21, 2014
    Spain
    Yoshi's Island
    May be related to the home menu save data. There is a thread where an user had the same problem.
     
    Majickhat55 likes this.
  5. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    13
    Jan 8, 2016
    United States
    Try changing the SysNAND theme to one of the color themes.
     
  6. zaqqaz00
    OP

    zaqqaz00 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 17, 2010
    United States
    Dallas
    I tried to change theme and all it did was freeze the console
     
  7. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    13
    Jan 8, 2016
    United States
    This might be reaching a bit, but have you tried performing a ctrtransfer? I hate to recommend that because if your NAND is dying then it could brick the console. You could also try manually removing the home menu cache from NAND with GM9. I don't know the specific location off the top of my head, but 3dbrew should be able to help you out.
     
  8. zaqqaz00
    OP

    zaqqaz00 Advanced Member

    Newcomer
    2
    Jul 17, 2010
    United States
    Dallas
    I took the easy way out :
    I restored the sysnand from a hourglass back up I made a few weeks ago and the icons do all work now
    So some how the sysnand became corrupted
    Glad I l took this site's advice and have many back-ups
    Thanks to all for their help and advice
     
Loading...