Wierd M3/Sakura Starting issue

Discussion in 'M3 Adapter' started by dgwillia, Jun 6, 2009.

Jun 6, 2009
  1. dgwillia
    OP

    Member dgwillia The Bacon Lover

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    2,171
    Location:
    Columbia Station, Ohio
    Country:
    United States
    Well, iv had this flashcart for like 3 months now, and just in the past few days i have been having an issue when i start my DS up, after the black screen that has M3Real in the bottom right, instead of going to the checkdisc screen, the screen stays black and nothing happens. And seems to only fix when i replace my "SYSTEM" folder. So im curious if i maybe have a bad rom? Or maybe i have to reformat my card.
     
  2. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,276
    Country:
    when you unplug your microsd, there might be finger prints on it or it got dirty
    usually, cleaning it or eject & re-insert it should solve the problem
     
  3. gcleech

    Newcomer gcleech Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    16
    Country:
    Just hold "a" upon startup.
     
  4. dgwillia
    OP

    Member dgwillia The Bacon Lover

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    2,171
    Location:
    Columbia Station, Ohio
    Country:
    United States
    Ok thanks, ill try both, i think it might be the fingerprint thing though. I have been forgetting to wipe it off with a dry cloth lately, and my DS's actualy Slot 1 might be dirty.
     
  5. Archimdae

    Member Archimdae GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    I've had the black screen a few times, holding A and re choosing Sakura always fixes it.
     
  6. MrDillDough

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    Hmm. I had that once. Turned out to be the fact that my Micro actually got fried. [​IMG]

    So I just went and bought a new one. [​IMG]
     
  7. dgwillia
    OP

    Member dgwillia The Bacon Lover

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    2,171
    Location:
    Columbia Station, Ohio
    Country:
    United States
    Well yeah, it still works fine when i replace the folder, good thing it only cost me 15 bucks for an 8 gig though, i can replace it pretty easily.
     
  8. nubson

    Newcomer nubson Newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    hi im actually experiecing this problem as well. could you tell me what you mean by replacing the system folder? if its a permanent solution then i'll do it loll
     
  9. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,179
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    I think its just a little glitch in 1.40
    I get the same problem also, but rarely
     
  10. nubson

    Newcomer nubson Newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    hmm im on 1.34 and i got the glitch :S
     
  11. Djay187

    Member Djay187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    243
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Just drag and drop the System folder from your pc on to your sd card from when you last downloaded Sakura or use the DSM Movie Encoder if that's what you used to put Sakura on to your card. Not sure if you have to copy your nds folder off your card if you use DSM.
    Also it might be the last rom you put on your card so you could try removing that before you do anything else.
    Hope this helps.
     

Share This Page