What will I lose?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by xxwinexx, Apr 6, 2009.

Apr 6, 2009

What will I lose? by xxwinexx at 4:56 AM (1,020 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. xxwinexx
    OP

    Newcomer xxwinexx Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I'm thinking of updating my system menu from 3.2u to 4.0. I've tried researching to see what in particular that I would lose, but I haven't found a reliable source as of yet.

    Currently, I'm running...

    -3.2u System Menu
    -GC Backup Launcher 0.3
    -WADManager 1.3
    -Homebrew 1.01
    -IOS36 v4.18 rev9
    -Backup Launcher 0.3

    Will I lose functionality in any of those? I'm mostly worried about losing WAD functionality and USBLoader functionality.
     
  2. stikboy73

    Newcomer stikboy73 Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    No, follow one of the many guides out there and you will be fine.
     
  3. piratesmack

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    I can do all of those in 4.0
    I followed this guide

    I recommend you use "method 1" and run IOS downgrader after updating to get back trucha.
    Works great
     
  4. xxwinexx
    OP

    Newcomer xxwinexx Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Don't wanna bump this. Thanks for the link. I just didn't wanna brick my Wii, I'm sure you understand [​IMG]
     
  5. piratesmack

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    See this thread:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=143281

    EDIT:
    Yeah, I understand.
    Good luck [​IMG]
     
  6. NPVinny

    Newcomer NPVinny Member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I updated to 4.0 last night - are we not supposed to copy WiiWare games to the SD? I mean, the SD loaded with games that were apparently already on there, but after I moved over My Life as a King, my SD card now tells me I need to reformat it when I try to explore it on my PC.
     
  7. xxwinexx
    OP

    Newcomer xxwinexx Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Hmmm I'm running into an issue when going through that guide. I keep getting an Exception (DSI) occurred!

    I am running this all through my wired network. Does the 4.0 updater need to be run while on a wireless connection? That's the only thing I can think of seeing as before it goes to that error, it says that it is initializing the network.

    This is happening when I'm running the 4.0 updater, btw.
     

Share This Page