What is diff between cIOS and cMIOS?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by TrickyTony, May 27, 2009.

May 27, 2009
  1. TrickyTony
    OP

    Member TrickyTony GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    Sorry guys, search failed me. I am trying to give myself a better understanding of what I am using. Just a real basic question I couldn't figure out what is the difference between cIOS and cMIOS? Is the MIOS a Gamecube thing? Also I am "doing up" one of my friend's Wiis and I cant figure out which cMIOS installer to use Wiigator or Waninkoko's. I used Waninkoko's on mine but I never even upgraded my GC Backuplauncher to 0.2, so that is one part of Wii I am behind on. Thanks for healing my ignorance with knowledge!
     
  2. Lexip;

    Member Lexip; GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    413
    Country:
    United States
    MIOS is the gamecube mode ios.
     
  3. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    i'm drunk sorry, but this is the best i can answer...

    cIOS is custom IOS, used on wii, cIOS is often IOS249 which alot of homebrew apps use to operate.
    however there are variations such as cIOSCORP which is patched IOS (all the original wi ones) which overwrite original IOS when installed allowing you to launch backup games through the disc channel.
    and then there are thngs like IOS 222 which is a custom IOS which gives you USB 2.0 Support

    so cIOS is IOS that allow us to do stuff nintendo didnt originally allow us to do

    mios is gamecube stuff. use mios Xi installer for the latest backup gamecube loading. it can be found in the downloads section here on GBAtemp i believe.

    if i'm wrong then someone correct XD i'd know if i wasnt in this state [​IMG]
     
  4. TrickyTony
    OP

    Member TrickyTony GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    haha ok word up. it is mostly as i thought, just wanted to not be doing all this blindly... glad people are even willing to help while drunk around here. thanks!
     
  5. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    not the first time it's happened XD

    glad to have helped and made sense!
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Actually the latest isn't Xi, but 0.2
     
  7. kamg

    Newcomer kamg Newbie

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I want to know if cIOSes are region free?
     
  8. rAiN mAn 2o0o

    Member rAiN mAn 2o0o GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    just don't get drunk and start complaining about stupid people... (or making fun of geeky perverts who draw their own hentai and use it as their sig/avatar... evidently there are a lot of you sick fuckers out there!)

     
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Yes. The only IOS that has a region is the System Menu.
     
  10. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    UmeƄ
    Country:
    Sweden
    Well, System Menu is not an IOS, but a title that has a region. All IOS:es are region free ...
     

Share This Page