What am i doing wrong?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mada193, Sep 28, 2008.

Sep 28, 2008

What am i doing wrong? by mada193 at 2:56 PM (1,857 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    So i downloaded a scrubbed version of De blob to use with the wii backup loader.De blob is confirmed working on both loaders and I was told it doesnt matter if i use scrubbed games.So i installed the CIOS and Dvdx with the ios249 setting etc.I insert the patched disc and it recognises it on both loaders,gives the games code and stuff.Then some code runs down the screen i get a brief flash of green and the game says loading in the bottom left while the wii makes some weird noise.Is this normal because i left it for 5 mins and it still didnt load,am i just being impatient or am i doing something wrong.Oh and i used a pal version of the game on a pal wii,burnt at 2.4x speed.
     
  2. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    think it may well be that youve have burnt it to slow try 4 or 8 speed.
     
  3. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    yeah ive burnt it twice now once at 4x speed then at 2.4x speed (in the compatibility wiki it says to use 2.4x speed)
     
  4. MeowMix

    Newcomer MeowMix Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    What DVD'S You using? DVD+R or DVD-R?
     
  5. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    I am using DVD-R,they are correct aren't they?
     
  6. MeowMix

    Newcomer MeowMix Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Yeah there fine, DVD+R do infact still work but some people have problems with +R Make sure your burning through IMGburn and before u burn u patch the iso with Backup-creator.exe (Waninkoko's)
     
  7. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    Yup done that.Patched it then used IMGburn XD
     
  8. MeowMix

    Newcomer MeowMix Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Uhh. Idk you installed CIOS V5 from waninkoko's Loader? also did you install DVDX lib?
     
  9. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    I have indeed.DVDx advanced setting IOS249 right?
     
  10. MeowMix

    Newcomer MeowMix Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Correct.. the only thing i can think of is trying a different brand of DVD-R.
     
  11. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    hmmmmmmmm both loaders actually recognse the disc and it brings up an in game loading screen.If i press the home button it brings up the icon saying i cant go back o the menu just yet.So it doesnt freeze but surely it shouldnt take 5mins + to load.Can anybody who has used de blob with either loader confirm this?
     
  12. MeowMix

    Newcomer MeowMix Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Ok then, its a bad ISO or not properly supported yet.
     
  13. mogs

    Newcomer mogs Member

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    United Kingdom
    Is anybody else having problems with Backup-creator.exe
    I'm now getting errors even on games that i've patched before
     
  14. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    cant understand why people always say IMGBURN, when nero works perfectly i use nero 6.3.1 , to me its better than the newer versions for writing isos etc. anyway thats that.
     
  15. samsam12

    Banned samsam12 Test

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    818
    Location:
    A House
    Country:
    United States
    i cant get it to work at all! i always get error with both loaders, i dont even get into the game, it just says error: identity failed. please help. i have wasted 5 dvds already [​IMG]
     
  16. MeowMix

    Newcomer MeowMix Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    47
    Country:
    Its because Imgburn is free, And simple to use. Nero costs, Unless bundled with your drive.
     
  17. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    Might as well check here.Does it matter that its a scrubbed version of the game?
     
  18. Meowayne

    Member Meowayne GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    270
    Country:
    Germany
    For all we know, scrubbed games do not make problems.

    And from what you described, you didn't make any mistakes and did everything correctly.

    Trying a different brand of discs is indeed the only thing else you could try. The initial "Now Loading" screen of de Blob should not take more than 20 seconds.
     
  19. mada193
    OP

    Newcomer mada193 Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    United Kingdom
    im hoping it was just a bad ISO.Going to burn Geometry wars in a sec since thats supposed to run fine.
    [EDIT]YES FINALLY!!!!! it took all day but i got geometry wars running perfectly,it seems de blob must have been a bad ISO or something.
     

Share This Page