1. da1e85

    OP da1e85 GBAtemp Regular
    Blacklisted Trader

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    271
    If I set the switch to 720p when docked it looks sharper than when set to 1080p I know it's not my tv as it's a 1500 pound sony bravia anyone else notice this
     
  2. Memoir

    Memoir Hi, I'm Cynical!
    Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    10,508
    Country:
    United States
    I've noticed the opposite... Running on a monitor.
     
  3. soratheultima

    soratheultima GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Germany
    do you have a 4K Sony bravia TV?
    it might be able to scale 720P to 4K much better than the switches dock internally scaling up to 1080P then the TV scaling it up to 4K!
     
  4. tbb043

    tbb043 Member
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,755
    Country:
    United States
    You didn't say how old it is, which is way more relevant than "1500 lbs". Sounds like it's 720p native resolution, which of course would look better a 720p even if it's capable of running 1080p (downscaled).
     
  5. da1e85

    OP da1e85 GBAtemp Regular
    Blacklisted Trader

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    271
    No it's a 1080p one

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It's 1 year old and it's definitely 1080p 1500pounds is the price not weight
     
  6. DarkenedMatter

    DarkenedMatter GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    591
    Country:
    United States
    He meant pounds as in the currency. lol
     
    TheCyberQuake likes this.
  7. soratheultima

    soratheultima GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Germany
    Well, same thing applies to 1080P
    The Switches Internal res is lower than 1080P and is being scaled up to 1080P through the dock.
    The Sony TV is probably handling the 720P in upscaling much better than the docks 1080 upscale
     
  8. da1e85

    OP da1e85 GBAtemp Regular
    Blacklisted Trader

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    271
    That would be one heavy tv lol

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    That's crap from the dock then as obviously my tv is better at upscaling
     
    soratheultima likes this.
  9. NekoMichi

    NekoMichi Retro Collector
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,441
    Country:
    If you're referring to just the UI/menu and not gameplay, then it's because the Switch UI will always display at 720p. If you set output to 1080p, the UI simply gets resized with a bilinear filter which makes it look blurry. For some reason it doesn't properly upscale to 1080p and when you set it to output to TV at 720p, it looks better because it's running at native resolution without using a bilinear filter.
     
  10. swabbo

    swabbo Wot u doin readin dis m8?
    Member

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    796
    Country:
    Your planet called and it wants you back :switch:

    [​IMG]
     
    LoDeus likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Weird,