Weird problem with Homebrew Channel

Discussion in 'Wii - Hacking' started by brento, Oct 26, 2009.

Oct 26, 2009
  1. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Hey guys. For some reason, some apps work when loaded though homebrew channel (preloader installer, rawk sd installer both work for example) but other just make the screen go black and freeze (cioscorp installer, cios downgraded both freeze)

    Any help would be appreciated
     
  2. dai-a

    Member dai-a GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    351
    Location:
    Springville Utah
    Country:
    United States
    Did you keep pressing 1 on the preloader installer?

    What the hell are you doing with cios downgrader and also do you have the new homebrew 1.0.6 installed?
     
  3. Davess

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    help would lie with:

    is your wii LU64+?

    4.2 with subbed ios 60

    and if your wii is either LU64+ or 4.2 with ios 60 stubbed:

    NEVER EVER USE CIOSCORP OR CIOS DOWNGRADER

    please post with more details please [​IMG]

    and that could be in the hackmii installer installed correctly

    try a patched ios36 trucha es_identify nand
     
  4. Dmon84

    Member Dmon84 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    129
    Location:
    Stuttgart
    Country:
    Germany
    I had a similar problem with apps freezing on black screen. So i reinstalled a fully patched IOS36 with DopIOS(Trucha, ES_Identify, Nand) and everything worked fine again. But be carefull when using apps like DopIOS.
    By the way my problems started when i uninstalled CIOSCorp, so think about using CIOSCorp. I do not say it is bad, but you should know what you are doing, when using it.
     
  5. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Most likely, you a have stub IOS249

    Use any title deleter mod to delete it then install one via wad manager (you can get via NUSD)
     
  6. Dmon84

    Member Dmon84 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    129
    Location:
    Stuttgart
    Country:
    Germany
    On what firmware revision you are ?
     
  7. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Alright, I'll try and explain my problem with more detail. My first post was done from my iPod Touch and it sucks to write on it so I kept it brief.

    I had CiosCorp installed on my Wii, which was running 4.1U. I had no problems whatsoever.
    A few days ago, I ran the Wii Shop Channel update, not knowing that it would upgrade me to 4.2. Thankfully my BootMii and HBC were updated to the point that they were not deleted.
    I figured I would simply run Cios Downgrader (which I have done before with no problem) and downgrade to 3.2, then update back to 4.1. However, HBC froze when trying to run Cios Downgrader. (BTW, my Homebrew Channel is not completely up to date. When I try and update it, it says something about a fakesigned ios)

    I tried using Dop-IOS to reinstall IOS 36 but it gives me an error message.
     
  8. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
  9. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Updated to 4.2? Then your problem is that you now have a stubbed IOS249 that doesn't do anything except take up space. So apps that try to access it freeze.

    Go through the stuff in the 4.2 modding guide to get everything working again. Also, why downgrade to 3.1 and then upgrade to 4.2 when you could simply go to 4.1 directly?
     
  10. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    Australia
    make a wad with nus downloader of ios36 and and install it, you will beable to update all twiizer related apps
     
  11. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    ok, i downloaded ios36 using nus downloader, and i now have a 00000001 folder. How do i turn this into a wad?
     
  12. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
  13. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    check the button at the bottom where it say's pack to wad and run again
     
  14. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    ahhhh, ok. thanks!
     
  15. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Hmm, it seems that when I open Wad Manager and try and use ios249 to install wads, the wii simply freezes [​IMG]
     
  16. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia
    as youve already been told, you probably have a stubbed ios249 from the 4.2 update. use trucha bug restorer to downgrade ios15, patch ios36 then restore ios15, use any title deleter mod running on ios36 to delete ios222, 223, 249 and 250, then install waninkoko's cios38 rev14.

    or if you dont have any need for waninkoko's cios (ie. arent going to be using any backup loaders or nand emulation), just follow the trucha bug restorer step, and run wad manager of ios36.
     
  17. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Thanks so much for your help, but when I try and use Trucha Bug Restorer 1.1 to downgrade ios15, it says:

    Error: ES-AddTitleStart returned -1035, maybe you need an updated Downgrader

    Error: ES Could not set the revision to 0

    Any ideas? I'm so close to getting this issue resolved!

    Thanks [​IMG]
     
  18. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
  19. Gino_Drago

    Newcomer Gino_Drago Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Hi,
    As you had at the beggining CIOSCORP the update from Nintendo to 4.2 didnt really fully upgraded your Wii..it just became a mess of CIOSCORP and 4.2 because Nintendo couldnt manage the versions of the IOSes that CIOSCORP puts on them and it just added the Sustem Menu IOS70 and others that were noy previously present.

    Most of your current IOS are still the ones that came from CIOSCORP and some others are from the update of Nintendo.

    I guess you have stubbed IOS249 ,222,223 and 60...so dont DOWNGRADE by any means!!!!.

    It is my undertanding that your IOS36 is still patched, so you shouldnt need to use TBR.

    I think you should:

    1] use anytitledeleter using IOS36 to delete your IOS249 and 250.
    2] run the cIOS38 rev14 installer
    3] run the cisocorp V3.5 uninstaller or installer if you still want cioscorp.

    Take a Backup using BootMii FIRST
     
  20. brento
    OP

    Newcomer brento Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    thanks mate, i'll try this [​IMG]
     

Share This Page