Want to make smallest NAND possible

Discussion in 'Wii - Hacking' started by tylerzentz, Feb 24, 2010.

Feb 24, 2010
  1. tylerzentz
    OP

    Member tylerzentz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    206
    Country:
    United States
    I'm deleting as much stuff as possible off my NAND. I'm wanting to delete some IOSs. If I would use a USB loader and have all the games boot with cIOS, could I delete the factory IOSs without harming gameplay ability? In other words, when a usb loader boots a game with a cIOS, does it still use the other IOSs to run the game or not?
     
  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    why do u want to delete ios's? It's not going to free up space for u to use for save files or channels or anything like that

    but to answer ur Q, no, usb loaders only use the one cios it is launched with and that's it
     
  3. tylerzentz
    OP

    Member tylerzentz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    206
    Country:
    United States
    to make a fast-loading NAND dump for SNEEK
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
  5. wes11ph

    Member wes11ph GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    basement lvl-249
    Country:
    Afghanistan
    oh i see.
    do delete some until you got a brick nand. then restore the last you deleted.
     
  6. tHciNc

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    make one from scratch with showmiinand, cios dont work with sneek (yet) and add anything needed from existing nand dump, read sneek faq.
     
  7. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    Deleting IOS is going to make it faster? I could see eliminating channels from the system menu, but IOS?
     
  8. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    id be buying a faster graded sd card
     
  9. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Additionally to the files mentioned you will need IOS35.
     
  10. wilsoff

    Member wilsoff GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    292
    Country:
    United States
    I believe that making a nand from nusd/showmiiwads is faster than a nand dump where you delete stuff. I think this is because everything remains clean, whereas if you delete stuff uid.sys retains some information related to the deleted titles.
     
  11. nico445

    Member nico445 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    579
    Location:
    my house.
    Country:
    Netherlands
    how to do that? can't find a good tutorial
     
  12. wilsoff

    Member wilsoff GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    292
    Country:
    United States
    For a SNEEK NAND youneed the following and nothing more:
    1. Systemmenu, e.g. v290 is 3.2E (get from NUSD)
    2. Systemmenu IOS (non-STUB) (must be the one required by 1 above, e.g. IOS30 for 3.2) (get from NUSD)
    3. setting.txt (placed in SD:/title/00000001/00000002/data/setting.txt) (must match region of systemmenu) (get from a NAND dump)
    NOTE: with this set up it:
    WILL give you a black screen for up to five minutes before it goes to first time set up.
    WILL give you a black screen for up to five minutes between the health screen and showing you the system menu.
    This is for the first time only. After that it will be fast.
     
  13. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    so you don't need other IOS's, BC, Mios and eula
     
  14. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Well, wilsoffs configuration might boot, but adding IOS35 isn't a big deal compared what it gives to you.
    It will be used to emulate All IOS below IOS30.
     

Share This Page