Wadmanager problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by shadowofdarkness, Oct 27, 2008.

  1. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    I can't install anything with Wad Manager anymore. Is their a way to fix this? All that I have done since it worked was

    Install cIOS249 v6 from Backup Launcher .3 beta replacing cios_fix (My main guess at the problem, even though it works for my backups)
    Upgrade to HBC beta 9
    Install Starfall


    I am running 3.2U and alot of the wads where previously installed and working but got uninstalled for various reasons including just more tests for why I could not install anything new.
     


  2. djtaz

    djtaz PM's Full - Wadder Me

    Member
    2,997
    2
    Sep 21, 2008
    Usually not being able to install things is due to an upgrade of the file system to 3.3u.
    I installed the cIOS249 v6 on top of the cios-fix and it didnt cause any issues.

    I didnt update my HBC because it said .elf files didnt work and some of the stuff i use are .efl files
    I also didnt install starfall so hopefully some of that may give you a little more info .... dont think i can help with the problem though sorry.
     
  3. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    I don't think it is the CIOS anymore because I did a few test that never fixed anything. First I uninstalled WiiGators CIOS249 completely and tested wad manager with no CIOS installed and it still did not work. Then I installed Waninkokos v6 since it says it also works with backup launcher .3 beta and still had the problem.

    My next test is to roll back to HBC beta 8 and try again. Even though it would be strange for that to be the problem.

    I hope it is not Starfall because I really like it now, plus I read the only way to uninstall it is to upgrade firmware. Which would jump me to 3.3Uv2 and that is more hassle then it is worth. Trying to downgrade.

    If none of that worked I would be confused since that is all I have done to my system for along time.
     
  4. oligore

    oligore Member

    Newcomer
    44
    0
    Dec 19, 2006
    New Zealand
    Im not sure if this is similar to yours but mine stopped connecting to the internet and would freeze on quit when I installed CIOS4.
    Edit: No I just forgot to remove memory cards
     
  5. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    Who wants to laugh at me? ...I uninstalled the HBC using Any Title Deleter then went to start Zelda to reinstall the old version. It asked me to connect my Nunchuck, guess what I can't find. I have been searching for about 10 minutes but can't find it, to start Zelda and install the HBC.

    This sucks badly.
     
  6. DaMummy

    DaMummy GBAtemp Maniac

    Member
    1,265
    1
    Dec 22, 2007
    United States
    Cleveland
    the reason it doesnt work is because hbc 9 doesnt handle elf files anymore, your wad manager was likely an elf file, get the newest wad manager which is a dol file and it will work with hbc9
     
  7. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    Mine is a dol. It does start and even start the installation but after the title when it tries the content it errors out.

    Also I did find my nunchuck and rolling back the HBC did not fix the problem. I also found out how to remove starfall patches and it did not fix anything either.
     
  8. ether2802

    ether2802 we have the techno...!!

    Former Staff
    4,350
    5
    Oct 14, 2007
    Mexico
    Pto. Vallarta
  9. kedest

    kedest GBAtemp Psycho!

    Member
    3,287
    110
    Feb 6, 2007
    Netherlands
    wad manager needs to be updated to work under hbc9
    you can do this yourself, it's not difficult. but a few applications still don't work after such a patch. the wad manager may be one of them, I don't know for sure. But since it's an application that writes to the wii's memory, I think it's best to wait for an offical updated release in DOL format
     
  10. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    I was using 1.21 but now I have upgraded to the new 1.3 wad manager and I still have the exact same problem. Error -1 when installing content #00
     
  11. Rankio

    Rankio GBAtemp Fan

    Member
    417
    1
    Mar 7, 2007
    United States
    I'm getting errors installing WADs also with the .DOL Wad Manager 1.3.
     
  12. linkinworm

    linkinworm GBAtemp Maniac

    Member
    1,349
    37
    May 30, 2008
    Birmingham (England)
    strange it worked fine for me when i was testing it
     
  13. Rankio

    Rankio GBAtemp Fan

    Member
    417
    1
    Mar 7, 2007
    United States
    What did you install?
     
  14. linkinworm

    linkinworm GBAtemp Maniac

    Member
    1,349
    37
    May 30, 2008
    Birmingham (England)
    custom backup loader channel
     
  15. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    Funny thing is that is the main thing I am trying to install right now.
     
  16. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    After a bit of work I think I found out what error ret = -1 is. It seems it can't read the data in the wad. I wonder how this happened since I have previously installed the same wad's.

    I have tried different media (usb stick) but it gets error -1 just trying to access the drive and does not even load the wad list.
     
  17. Patryc

    Patryc GBAtemp Fan

    Member
    452
    1
    Jul 30, 2007
    Mine reads from the card but not from USB stick
     
  18. oligore

    oligore Member

    Newcomer
    44
    0
    Dec 19, 2006
    New Zealand
    On the old versions it didn't work if you didn't have an SD card in the slot while reading off the USB and I don't think this bug has been fixed

    Does anyone know if there is an alternate method of loading WAD files because I also began getting this error after my SD slot broke, which is really when I needed to use a USB?
    Is it possible to inject a WAD into a self extracting DOL or Elf like the homebrew channel installer so that it can be installed via the homebrew channel over wireless?
     
  19. djtaz

    djtaz PM's Full - Wadder Me

    Member
    2,997
    2
    Sep 21, 2008
    There is a WadManager1.21.wad file that may install a channel - i havent tried it but i have a copy in my zip if u want to give it a go.
     
  20. shadowofdarkness
    OP

    shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Member
    485
    156
    Apr 17, 2007
    Canada
    I seem to have got it fixed. Something must have corrupted a few files on my SD card, when I deleted everything off my card then started with fresh downloads of each file from the Internet it started working again.