Wad installer error!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dojoleo, Oct 11, 2009.

Oct 11, 2009

Wad installer error! by dojoleo at 9:52 PM (3,267 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. dojoleo
    OP

    Newcomer dojoleo Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Hi to all! I'm had a problem yesterday with the Wad installer 1.5. I've installed HBC yesterday too. My wii is at 4.2U Homebrew, and I tried to install cIOS but, it always freezes! The Wad Manager 1.5 freezes too! I want to install many wads, so what I have to do? I've searched in GBAtemp, but the topics that I had found, doesn't work.

    Please help me.

    Good Day to all!
     
  2. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Can you specifically tell what you did?

    But my guess is that your using IOS249?
     
  3. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Have you followed the guides at the top of this forum? I'm assuming you will have, but I'm just making sure.
     
  4. dojoleo
    OP

    Newcomer dojoleo Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I've used this guide, http://gbatemp.net/index.php?showtopic=168890, so minutes ago, and i've installed the preloader, and now I can't acess the original menu from Wii, it load the preloader menu. What do I do now? I need my Wii back! This is a very huge problem!

    Thank you.

    @edit
    I can't do anything! It shows a black screen, with the options o preloader, but some options show errors! Can I revert the things what I've done?
     
  5. BRYAN4D

    Newcomer BRYAN4D Advanced Member

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    76
    Location:
    Hazleton
    Country:
    United States
    Do you have a NAND backup at least? If yes launch HBC and do a backup....
     
  6. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    So you open two threads asking the same question

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=185139

     
  7. dojoleo
    OP

    Newcomer dojoleo Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I don't have a nand backup! but i can acess hbc!

    @edit
    Yeah, and sorry for that, no one answered this one, so i've opened other one! Sorry guys, i know the rules.
     
  8. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    did you at least configure preloader to load the sysmenu at bootup?
     
  9. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    dont reinstall the sysmenu for no reason, you'll remove what bick protection you have and noone want to hear another brick story

    The Preloader Guide for the stickies!!!!!

    Code:
    0.1)Now, after the install, turn off your Wii
    0.2)Turn it on again, it should boot a preloader menu, if not, turn the Wii off again. Hold Reset then press on
    1)Go to Settings
    2)Set autoboot to System Menu, HBC, or installed .dol, or rather, off.
    3)Set return to according to your preference, here's a matrix:
    i)Preloader: If autoboot is set, it'll boot the autoboot. If not, it'll return to preloader menu
    ii)System MenuL It'll just boot to the System Menu
    4)Go to system hacks (Should be in the main menu)
    5)Gratz! You've set preloader!
    
    Follow Step 4a, to install a .dol to autoboot. If not, then you're basically done.
     
  10. dojoleo
    OP

    Newcomer dojoleo Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    But when I try to go to system menu, it shows a message:

    The System Menu is corrupted.
    ... troubleshooting.
     
  11. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    just noticed your on 4.2

    From The Preloader Guide

     
  12. dojoleo
    OP

    Newcomer dojoleo Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    The preloader is alredy installed. By reading another topics I think what I need to do is this:

    1- Install Wii System Menu 481.wad (4.2U)
    2- Runs Nandclean to delete some traces from Preloader
    3- Restart wii.

    Is this correct?
     
  13. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    pretty much yes BUT its adviced you dont as preloader can help unbricking certain bricks, you can silently set it up so the only way it boot is if you hold the reset button at the wiis boot up

    just install a patched ISO70 and it should load the sysmenu after that
     
  14. dojoleo
    OP

    Newcomer dojoleo Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I've done that! The original menu is here, and now I can install Wads! Thank you for you all that helped me! I love you all!


    THANK YOU!
     
  15. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom

Share This Page