Gaming Vista Laptop problems

outgum

Pokemanz Master
OP
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
31
Location
Hamilton, New Zealand
XP
258
Country
New Zealand
Hey guys,
Ive been looking for a fix for EVER and not even Mircosoft knows what to do and quite frankly its PISSING ME OFF >=O
what is, is that i have a new laptop (This years model) and its running vista
It FAR surpasses the specs to run it, so thats fine,
But my problem is whenever i load something, play music, youtube, ill get "hang" caused by my CPU running at 100% :wtf:
Ive got SERVERAL programs monitering the Processes and none of them pick up ANYTHING using a bunch of CPU, Other than the System Idle process, which is fine.
Ive searched my Laptop for Spyware, Malware, Viruses Everything, Nothing came back other than a few tracking cookies, ive REFORMATED it deleting EVERYTHING and re-installing windows which leads me to believe its hardware? But nonononono Acer ENSURES me its not the hardware, and microsoft doesnt have a clue what they are doing, they told me to reformat, alot of good that did me. So IS it hardware, is there anything i can do?

Help please >_<
~Jordan (Outgum)
 

Raki

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 16, 2008
Messages
554
Trophies
0
XP
98
Country
Gambia, The
I had a similar problem on my laptop when it runned vista. many applications just hung for some minutes, although the cpu didn't went up to 100%
 

outgum

Pokemanz Master
OP
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
31
Location
Hamilton, New Zealand
XP
258
Country
New Zealand
Ive been told Windows 7 can be used to fix this, ive always hated vista, but im trying to stop myself from spending $250 on getting 7 (Thats how much it is here)
So im trying to find alternatives
 

tbgtbg

Shaking the ring ropes up in the sky
Member
Joined
Nov 27, 2006
Messages
1,995
Trophies
1
XP
988
Country
United States
When did you buy it? I'm surprised it didn't come with a "free upgrade" to 7 offer, if it's as new as you say. Or did they not run that promotion in New Zealand?
 

outgum

Pokemanz Master
OP
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
31
Location
Hamilton, New Zealand
XP
258
Country
New Zealand
I might try to do that.
Ive been messing around in task manager and monitering my cpu, Theres a program called consent.exe does any one who what this is, also audiodg.exe and Trusted Installer.exe, None of which are viruses, But i dont know what to do about it. There are all using high CPU, running at 100% now >_>
 

Minox

Thanks for the fish
Former Staff
Joined
Aug 27, 2007
Messages
6,988
Trophies
2
XP
6,127
Country
Japan
I also had a similar problem on my laptop which also far exceeded the requirements of Windows Vista. However, I found this problem to only exist while using the OEM version of Vista which came with my computer. When using a retail release of Windows Vista I encountered no such problems, which to be honest is just silly.

Since then I've reinstalled my laptop a couple of times. Downgraded to Windows XP for a short moment, but soon got rid of it as Windows XP has lacking HDMI drivers. Then I upgraded to Windows 7 on the day of its leak and ever since then I haven't had any problems at all with my laptop.
 

prowler

Sony
Member
Joined
Jul 14, 2009
Messages
9,475
Trophies
0
Location
Ragol
XP
3,294
Country
Zimbabwe
outgum said:
Ive been told Windows 7 can be used to fix this, ive always hated vista, but im trying to stop myself from spending $250 on getting 7 (Thats how much it is here)
So im trying to find alternatives

Wait... You was actually thinking about buying it?
 
D

Deleted User

Guest
I have the same problem as well, it only started up about 2 months ago, it "hangs" when i try to laod a program.
 

outgum

Pokemanz Master
OP
Member
Joined
Sep 22, 2009
Messages
1,993
Trophies
0
Age
31
Location
Hamilton, New Zealand
XP
258
Country
New Zealand
Minox_IX said:
I also had a similar problem on my laptop which also far exceeded the requirements of Windows Vista. However, I found this problem to only exist while using the OEM version of Vista which came with my computer. When using a retail release of Windows Vista I encountered no such problems, which to be honest is just silly.

Since then I've reinstalled my laptop a couple of times. Downgraded to Windows XP for a short moment, but soon got rid of it as Windows XP has lacking HDMI drivers. Then I upgraded to Windows 7 on the day of its leak and ever since then I haven't had any problems at all with my laptop.

Hmmmm, I was thinking about going down to vista, cause i to am using the vista that CAME with my laptop, Maybe ill get a retial OR ill "upgrade" to XP first!
Thanks!
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3Nv2 @ K3Nv2: https://twitter.com/MeekMill/status/1762971979944956218 +1