USB won't work

Discussion in 'Wii - Hacking' started by JyJ, Sep 27, 2011.

  1. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    Hello all,

    I've been using the site for a while, but I hadn't felt the need to register until now.

    My Wii had been running games perfectly well until recently when the port 0 stopped being detected. My USB flashdrive works perfectly on my computer allowing me to modify its contents and such with no problems, I plugged a USB HDD on port 0 and it lights up, meaning the USB port has energy, it however isn't detected either.

    While looking for help on the matter I tried everything on this link also and this link, without success.

    I installed BootMii, the latest system menu using DOP Mii, cIOS 222 and 223. I started using a newer version of Configurable USB Loader. Tried force loading cIOS 223 on it, tried connecting a USB HDD on port 1 while my USB flashdrive was connected to port 0 and nothing works.

    I've been trying to fix this issue for several days now without success. I was hoping you guys, who are much more knowledgeable could help me solve my issue.

    Thanks for reading.
     
  2. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,919
    3,689
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    Why would you update the System Menu? Oh well, too late now.

    Just remod your Wii with ModMii, using the link in my signature.
     
  3. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    It was just because my system menu was very outdated. Version 3.4 or something among those lines. But this isn't the issue. Everything's working fine, I can play original games perfectly, the problem's my port not being detected.
     
  4. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,919
    3,689
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    Your System Menu doesn't affect what games you can play, or your USB port. 4.1 would have been a better choice.

    You need to follow the directions I gave you.
     
  5. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    Okay, so I followed the intructions you gave me, downloaded everything and installed everything:
    IOS236 v 5, PriiLoader 236 Mod, Simple IOS Patcher (IOS 36, 60, 70 and 80) on MultiMod Manager I downgraded to 4.1 U. I also selected Install and patch IOS36. I ran Configurable USB loader and still have the same issue...

    I ran a system check.
    Warning: Spoilers inside!
     
  6. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,919
    3,689
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    You didn't follow ModMii if that is all you did.
     
  7. Riley

    Riley GBAtemp Maniac

    Member
    1,123
    3
    Mar 9, 2009
    Canada
    BC Canada
    Download WiiMC and see if it detects your usb .
     
  8. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    I ran WiiMod and those are the files it downloaded to my sd card. I replaced all my old files in it with the WiiMod files and installed all of them. Isn't that what I had to do?

    Yes, WiiMC detects my HDD, I can run files from it.
     
  9. Bumper

    Bumper Member

    Newcomer
    48
    0
    May 20, 2011
  10. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,919
    3,689
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    What you had to do was follow simple directions.
     
  11. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    I hadn't realized an actual guide was generated. I thought that by follow the guide you meant the wizard that downloaded the necessary files on my computer. Thank you very much, I will follow the instructions thoroughly this time. I will post an update on my situation tomorrow afternoon.
     
  12. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    I followed the guide carefully and this is my new system check. The problem still persists though.

    Warning: Spoilers inside!

    I hope everything's in order now.
     
  13. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Member
    10,919
    3,689
    Apr 2, 2011
    United States
    The Twilight Zone
    Just to be sure, are you using the port closest to the edge?
     
  14. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    Of course. It used to work perfectly, it stopped being detected without me modding it or anything.
     
  15. XFlak

    XFlak Wiitired but still kicking

    Member
    9,127
    533
    Sep 12, 2009
    Canada
    Ontario
    I found one of my old quotes that you might find helpful

    http://gbatemp.net/t280673-getting-port-1-...t&p=3482298

     
  16. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    Will this work with configurable usb loader 70 though? They only talk about CFG 50, I've been trying to find it, without success, oldest one I can find is 51.
     
  17. JyJ
    OP

    JyJ Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Sep 27, 2011
    United States
    I looked it up and after a while finally found it. I followed your steps carefully, it didn't work.

    I decided to try my luck with u Loader, in oder to run games on port 1 on uLoader one needs to activate a hack, I followed the instructions and the loader asks me to plug and unplug the device on port 1. However, they aren't read.

    Neither CFG nor uLoader seem capable of reading any of my ports. WiiMC however can read files on both ports from my HDD. My flashdrive, which is formatted as WFSB, blinks once when I plug it in WiiMC, meaning it reacts, at least. This doesn't happen on the Loader channels. I don't know what to do anymore...