USB Loader GX HDD Issue

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by rudedoggx, May 19, 2010.

May 19, 2010

USB Loader GX HDD Issue by rudedoggx at 5:30 PM (3,850 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    I've just softmodded my new wii, and I'm trying to get USB Loader GX to work with my harddrive. For some reason, it works on my 4g Flash drive, but not my USB Hard drive. I know it's compatible because I used to use it to run backups on my old Wii, and it worked just fine. Now, whenever I try to run a game, I get a black screen, and sometimes it says error: bad magic. I'm using CIOS 249 R 19, And Hermes v5. My version is of the Loader is r921. I tried using 929 and I had the same issues, so I switched to this, because people said it would work better.

    All I needed to do to get it work was use FAT32 instead of WBFS.
     
  2. Zetta_x

    Member Zetta_x The Insane Statistician

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    1,844
    Country:
    United States
    Lol, bad magic? I am guessing your harddrive is partitioned to Fat32? If it is, I would recommend configurable loader instead of USB gx. I have had numerous problems with USB gx ever since I used Fat32 partition with the newest CIOS's (Herme's and Wannin's) and latests GX revs
     
  3. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Well, it's got two partitions. There's one with FAT32, but also WBFS. I only have games on the WBFS partition.
     
  4. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Really need some help here because I can't play games without some input from you guys.
     
  5. mopete27

    Newcomer mopete27 Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    you need to change your settings to run it on 222 and yes to error 002 correcting. i was having the same problem so let me know if that helps.

    Posts merged

    i'm running on rev14 with gx 929
     
  6. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Just tried that, I didn't work. Any other suggestions? Thanks for responding, by the way.
     
  7. mopete27

    Newcomer mopete27 Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    not sure. at work right now but i would make sure all your CIOs are up to date. i would recommend keep tinkering with your settings b/c if it is recognizing the drive and the games on it, i would think it'd be a settings issue
     
  8. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    I'm trying different combinations of IOS/Quick Boot/002 Fix, any other options I should change?
     
  9. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Also, I'm going to re-install both of those cIOSes. Does it matter what IOS I use as the base?
     
  10. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Alright, still need some help here guys, any suggestions?
     
  11. TRIGRHAPPY

    Newcomer TRIGRHAPPY Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States

    Turn on Quickload in USB Loader GX's settings.
     
  12. rudedoggx
    OP

    Member rudedoggx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Heh, I wish that worked.
     
  13. denots

    Newcomer denots Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    im getting exactly the same problem, havent seen an error message pop up, im probably not waiting long enough.
    i had USB loader working fine for the last few days. when i put a 1TB external drive i made a FAT32 partition about 5gbs and the rest was WBSF. Was able to install games from dvd drive, add games from PC right onto ext hdd and was able to play/load off of partition. the hdd.
    i figured i didnt need 900+gb of space only for wii games and id rather have ntfs on the 1st partition. i read somewhere that WBFS would screw up if i tried to move/resize the partition. only had about 10 games on drive so i figured id just wipe it all and start over. formatting went fine, installing from dvd and copying from pc went fine. The first game i tested was a resort sports i had just DL'd the iso for, it didnt work, figured it was just that it was a dud. All other games fail the same way, after i click to load the game, screen goes black like the game is going to load, but it never does.
    im about to reformat with FAT32/WBSF like i had the last time it worked.

    EDIT. same black screen on game load from iso. out of trouble shooting ideas. any IOS/WAD or whatever was on and working until i reformatted the drive, so its hard to think that they are the problem.
     
  14. denots

    Newcomer denots Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    sorry, i didnt say earlier that i followed the "CompleteSoftmodGuide"
    so i went back and followed these steps and it worked like a charm. hope this helps you RUDE.

    stolen from a perfect walkthru.......

    Restoring the Trucha Bug, Removing Stub IOS's, Installing cIOS & Patching the System Menu IOS
    Run MMM [Multi-Mod Manager]
    On the main menu, go down to select Install & Patch IOS36 and press A.
    Choose Express Mode and press A.
    Press any button to return to the main menu.

    When back on the main menu, go down to select Remove stubbed IOSs and press A.
    Press A to choose remove stub IOS 222, 223, 249, 250, 254.
    Press any button to return to the main menu.

    When back on the main menu, press right to go to WAD manager.
    Press 1 to select all the WAD's then A to install them.
    Press any button to return to WAD manager.
     

Share This Page