USB Loader ALL Vers. Error (This Is Not A Wii Game Disc)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by NeoGodSpeed, Apr 15, 2009.

  1. NeoGodSpeed
    OP

    Newcomer NeoGodSpeed Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    Many Games Show This Error, I'm Not Sure What Is The Cause. Some Even Copy Fine But Won't Load from the menu.

    Is there a Working and Non-Work List yet for the USB Loader?

    I was wondering if I could copy the game to HDD and some how repair what is wrong - there must be a file not patched or a file patched that shouldn't be.

    Any Help with this from anyone?

    Thanks for any help...

    I can Edit this Post with Answers if we find what's wrong....
     
  2. supagusti

    Member supagusti GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    287
    Country:
    Austria
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Most of the not working games are the games that need to be patched to use IOS249.(Red Steel, SSX, Mortal Kombat, Metroid Prime 1.........) And most games require that you have ANY disc inserted. But with which games do you get: "This Is Not A Wii Game Disc"?
     
  4. NeoGodSpeed
    OP

    Newcomer NeoGodSpeed Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    So I should just dump the game to HDD then Patch to use IOS249 & it should work? for the following?

    Summer Athletics

    Monopoly

    Speed Racer

    The Price Is Right

    This is only what I have wrote down so far. I haven't test all games loaded yet.
     
  5. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    games that were patched w. trucha for example
    tell us how you put the game on the harddrive (and if it's a backup, if it's patched, etc)
    (video mode change etc) don't work either I think. (leave OutAllTheCapitals btw reads a bit weird [​IMG] )
     
  6. steve-p

    Member steve-p GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    503
    Country:
    United Kingdom
    no, because ios249 is actually Cios36 v10 and the game wont run.
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you patch games to use IOS249 or not doesn't have an affect on the compatibility for the usb loaders. All games that work for them don't need this and won't stop working if you do it. And the games that require this patching for disc based backup launching will not work in the usb loaders no matter what you do.

    And about other patches, the compatiblity of them is the same as when you use Gamma(not the rebooter) or SoftChip to run the games.
     
  8. dun4cheap

    Member dun4cheap GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    I have found that your recorded media can cause this problem. I was using TDKs from costco which were working fine. When I opened a new pack I started getting this error and my games were not working. I am now using the Sony's from Costco and that problem went away.

    Try different brand media to see if that solves your problem.
     
  9. NeoGodSpeed
    OP

    Newcomer NeoGodSpeed Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    I did reburn a couple backup games that I still had the iso's from.

    It did seem to fix the problem with a few only not all. I did try direct iso transfer.

    same thing. I do try to use the direct iso transfer if i still have the iso, but the same problem still happens.

    thanks for all the input guys... keep it comming...
     
  10. adam_the_1st

    Member adam_the_1st GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    118
    Country:
    Canada
    This most likely means, you downloaded scrubbed images. There's nothing you can do but get them again. Sorry, this is what I had to do with my Okami disk, works fine now. I can't guarentee this is the case, but it is what I had to do.
     

Share This Page