USB LOADER 1.1 PROBLEM

Discussion in 'Wii - Hacking' started by geocool, Apr 1, 2009.

Apr 1, 2009

USB LOADER 1.1 PROBLEM by geocool at 4:19 PM (1,998 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. geocool
    OP

    Newcomer geocool Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    I have been searching for hours and i haven't found answer to my problem yet.

    I'm using USB LOADER 1.1 and I have installed CIOS36 Rev9. I Have FW3.2E.
    I tried my Maxtor 640GB ( NTFS ) and the Kingston 4GB datatraveler ( FAT32 ) but i get the same error for both of them. (ret = -6)
    I've checked this article http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/USB...patibility_List and i found my usb stick in the list marked as working.

    So does anybody knows the answer ?
     
  2. wiiNinja

    Member wiiNinja GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    You need to provide it a free partition. There's a guide in this forum somewhere. Look for it.
     
  3. lou_weed

    Member lou_weed GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    232
    Country:
    Israel
    does a "free" partition means unformatted ?
    i've created a new logical partition , ntfs, and seen a "system volume information" hidden folder in WinXP.
     
  4. grakje

    Newcomer grakje Advanced Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    50
    Location:
    Berkelland
    Country:
    Netherlands
    No, it doesn't, because usb loader will take care of it (you can choose which partition you wanna' format)
     
  5. geocool
    OP

    Newcomer geocool Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    I can't find the guide you said. Can anyone tell me how to create partition ?
     
  6. deceptica

    Newcomer deceptica Advanced Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United Kingdom
    If you are using windows, you need to right click on My Computer, select 'Manage' and then 'Disk Managment' under the 'Storage' section. Should be self explanatory from then on.
     
  7. patts

    Newcomer patts Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    30
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    Just format it fat32 and give it a drive letter(eg. E:).
    Than format it again useing wbfs thats it.

    If you got to partition it you should make it a primary partition (1st in order) .. This is what i did, and my 500GB Maxtor HD works lika a charm! [​IMG]
     
  8. lou_weed

    Member lou_weed GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    232
    Country:
    Israel
    sorry to ask it again , but it gotta be PRIMARY ?
    i dont think it was mentioned before...
     
  9. geocool
    OP

    Newcomer geocool Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    I have formated my usb stick to FAT32 and when i plugged it on wii it shows this error so i can't formated on wbfs. I'm using Win Xp SP3
     
  10. Josh192

    Newcomer Josh192 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    94
    Country:
    United Kingdom
    Just to make sure, you most probably did, but did you install cios usb2 beta 3 (rev3)? if not that hat would be the problem
     
  11. alejo0121

    Newcomer alejo0121 Newbie

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    6
    Location:
    Colombia
    Country:
    United States
    exactly, or a partition formated in WBFS
     
  12. UT333

    Newcomer UT333 Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Germany
    Same here, i already try'd 3 USB Sticks.

    1. 4 GB Stick, (dont know brand) - Identify Error.
    2. Sony Micro Vault 8 GB - Identify Error.
    3. Kingston 4GB datatraveler - Identify Error.

    [​IMG].
     
  13. musicman61554

    Member musicman61554 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    217
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    Ok so do you have to have cIOS USB Beta 3 installed?
     
  14. paul3100

    Member paul3100 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    510
    Location:
    scotland
    Country:
    United Kingdom
    I got this fault when i switched the wii off and on again due to my wii game freezing whilst copying over to the 160gig h/d connected, all i did was format it under xp pro sp3 and then plugged back into the wii where it asked me to choose a partition and i was good to go.

    You are probably just missing a file ,go through everything again step by step.

    On another note not related to the posters question:

    Apart from wii games what else can i use my hard drive for? will i be able to put movies/music on and access then by the wii ?>

    cheers, paul
     
  15. UT333

    Newcomer UT333 Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Germany
    Well i dont think i missed a step...

    1. Run CIOS-Installer and install Custom IOS rev 9. (Cios USB2 is in Cios rev 9 isnt it?
    2. Reboot the Wii.
    3. Plug in an USB-Device.
    4. Load up Homebrew Channel and select USB-Loader to load.
    5. Splash Screen should appear with the question to format the Device. But i got: Ret -1 Identify Error, with Sony Micro Vault 8 GB and Kingston 4GB datatraveler - The List says these would work.

    Thanks.

    Greetz
    U3
     
  16. geocool
    OP

    Newcomer geocool Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    53
    Location:
    Athens
    Country:
    Greece
    I Do same things as UT333 apart from the last step where i get ret -6 error.
     

Share This Page