USB connection and qcma

Discussion in 'PS Vita - Console, Accessories and Hardware' started by godreborn, Mar 1, 2017.

  1. godreborn
    OP

    godreborn GBAtemp Psycho!

    Member
    8
    Oct 10, 2009
    United States
    hello. I'm having an issue with qcma as well cma. whenever I connect via a usb cable, I can't connect. I don't understand what the problem is. the computer is receiving the connection based on the audio cue, but no connection is made. I've tried using libusbk, and a different cable. I've also run revo uninstaller to remove all traces of previous qcma and cma versions. I don't have both installed at the same time either. it doesn't make sense.
     
  2. famking

    famking Member

    Newcomer
    1
    Mar 9, 2017
    Gambia, The
    U have to start 1st qcma and then connect the Vita.
     
  3. 71r3n

    71r3n Advanced Member

    Newcomer
    2
    Sep 24, 2011
    Germany
    Are you perhaps a Henkaku User?

    If not. What USB port on PC are you using?

    I had the same problem you are stating, when using an USB3 port.

    When i switched to a older USB 2.2 (or was it 2.1?^^) port, it worked directly.

    No disconnects etc. :D
     
  4. Clector

    Clector GBAtemp Advanced Fan

    Member
    3
    Mar 15, 2016
    Bangladesh
    Not here
    Try replacing the driver of the PlayStation Vita (it should be listed as a device when you connect it) with Zadig:http://zadig.akeo.ie
     
    Condarkness_XY likes this.
  5. fidodid

    fidodid Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 5, 2018
    Nigeria
    Help my psvita is not recognized/ detected by pc... I have tried more than 5 cables, uninstalled and reinstalled qcma and drivers; no luck. My vita cable USB connector was bad n I decided to cut it off and replace it with a used cable I have, I had it plugged into the pc and connected to my vuta while I was matching and joining the wires, first I got USB not recognised then no detection at all. I tried a newly bought psvita cable but was supprised that the pc doesnt detect any connection. I have tried more than 4 pc and 3 vita cable but no luck but it connects via ftp, I also restored the vita; no luck no detection.. Help me.. Thank you
     
  6. godreborn
    OP

    godreborn GBAtemp Psycho!

    Member
    8
    Oct 10, 2009
    United States
    I think I've pinpointed the problem with this. I've narrowed it down with to either a program or a driver conflict. I'm not sure which app or driver though. you'd have to go through them one-by-one. my suggestion is to go into msconfig and load up the computer with as little as possible, then see if it works.
     
  7. fidodid

    fidodid Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 5, 2018
    Nigeria
    thanks... but I don't know what to disable or unload at startup.
     
  8. godreborn
    OP

    godreborn GBAtemp Psycho!

    Member
    8
    Oct 10, 2009
    United States
    you might try a minimalist approach. I have no idea which app or driver causes this.
     
  9. fidodid

    fidodid Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 5, 2018
    Nigeria
    tried all, and still the same
     
  10. godreborn
    OP

    godreborn GBAtemp Psycho!

    Member
    8
    Oct 10, 2009
    United States
    if you have enso installed, you might as well back up the memory card via usb and vita shell. then, copy the content to an sd2vita cart. other than that, I'm not really sure how to solve your problem.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice