USB Backup Loader - Not a Wii Disc - No Error - HELP!-

Discussion in 'Wii - Hacking' started by S.Bear, Apr 3, 2009.

  1. S.Bear
    OP

    Newcomer S.Bear Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Hi There,

    Before anyone says anything, i have already tried asking this question on several other topics but i have either been ignored or given an insufficient answer.

    Here the problem:

    I have installed the USB Backup Loader and cIOS on my Wii correctly. I know this because I am able to install and run original Wii games as well as 1:1 or scrubbed backups that were not patched. However, the majority of my backups (15 approx) were patched using the backup-creator application on my laptop.
    Of course these backups run fine in the gamma loader but whenever I try to install them in the USB Loader app, I am met with the following message:

    NOT A WII DISC - NO ERROR

    Why does this happen, why is it unable to read the iso on the disc and is there or will there be any way to rectify this issue in the future?

    BTW - I have deleted the original iso files of all the affected games, so all I have left are these patched versions.

    Any information you can give me would be most helpful.

    Thank you in advance.

    ~P~
     
  2. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    That's a known issue. The loader cannot rip decrypted discs.
     
  3. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    Are they patched to IOS249? That may be the issue. You'll have to "reobtain" the originals.
     
  4. games2007

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    Here's what you can do.
    Create an ISO from the disk with your computer.
    Transfer the ISO using the WBFS windows port from your computer to your usb loader.
    This might work.
    It won't take long, so I recommend you try it =)
     
  5. Mark McDonut

    Member Mark McDonut GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    495
    Country:
    United States
    did that myself last night, wbfs says it's not a wii disc either, you have to rip from originals or use unpatched discs.
     
  6. S.Bear
    OP

    Newcomer S.Bear Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Like i said, I don't have the originals anymore and there's no way i'm going to get hold of the 15+ games again, not for USB Loading anyway. So i guess all be the only one not enjoying the new app.

    Thanks for the help you guys, its nice to finally have some confirmation =)

    ~P~
     
  7. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Use it to back up your legit games, then rent the games that you can't add to your HDD.
     
  8. Fellipepb07

    Member Fellipepb07 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    I am having the same problem, but my games are not encrypted. I run them using modchip.
    It seems that the loader has some problem with my chip, the d2ckey.
    I've tried to contact waninkoko using his forum, but people said that they dont support piracy.
    Then...waht is usb loader?!! lol
     
  9. Fellipepb07

    Member Fellipepb07 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    I am having the same problem, but my games are not encrypted. I run them using modchip.
    It seems that the loader has some problem with my chip, the d2ckey.
    I've tried to contact waninkoko using his forum, but people said that they dont support piracy.
    Then...waht is usb loader?!! lol
     
  10. Fellipepb07

    Member Fellipepb07 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    I am having the same problem, but my games are not encrypted. I run them using modchip.
    It seems that the loader has some problem with my chip, the d2ckey.
    I've tried to contact waninkoko using his forum, but people said that they dont support piracy.
    Then...waht is usb loader?!! lol
     

Share This Page