Updating from 3.80

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by Hero-Link, Mar 21, 2009.

Mar 21, 2009

Updating from 3.80 by Hero-Link at 2:23 PM (1,068 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Hero-Link
    OP

    Member Hero-Link Hero of Derrr

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Guys,

    I've just got a phat psp, already hacked (firmware 3.80m33-5), now i wanted to update it to the newest firmware.

    My question... do i need a Pandora's Battery to ONLY update from 3.80 to the newest one? (i believe its 5.0m33 correct?) Any tutorial on update? (the topic pinned has a broken link)

    also where is the "safest" place to download the update? Is dl.qj.ne safe?

    thanks
     
  2. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,016
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    -Download the EBOOT of the official PSP firmware from http://rapidshare.com/files/154173870/500.PBP and put it in the root of the MS.
    -Put the CF Update folder (don't know where to download it, latest one is 5.00M33-6) under PSP/GAME on your MS.
    -Run the Update from the PSP under games section.
    -5.00M33! [​IMG]

    P.S: You don't need Pandora if your PSP is already hacked. [​IMG]
     
  3. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Just select network update and everything should be done automatically.
     
  4. thegame07

    Member thegame07 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    3,860
    Country:
    United Kingdom
    He Doesn't want official firmware.
     
  5. Hero-Link
    OP

    Member Hero-Link Hero of Derrr

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Hmmm i've download the files that Dark_vivi mencioned (and posted, THANKS!) added them to my card.

    But the update isnt showing on the games section.
     
  6. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,016
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    But it will update to an official firmware i think. I don't know if the dark_alex server was enabled in the 3.80 custom firmware. [​IMG]

    @Hero-Link: Have you downloaded the 5.00M33-6 Update folder? I haven't linked it in my previous post. XD
    You can grab it from here: http://rapidshare.com/files/186553068/500m33_6.zip and you have to put it in PSP/GAME on your MS.
     
  7. Hero-Link
    OP

    Member Hero-Link Hero of Derrr

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Indeed i do not, just wanna fool around with some emulators and such, but i want to keep it up-to-date for better compatibility.


    dark_vivi, ah nvm, i didnt put the folders, everything is going fine now [​IMG]

    thanks everyone
     
  8. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,016
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    Read my latest post, i edited it with a link for the UPDATE file for the 5.00m33-6. [​IMG]
     
  9. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    It wont upate you to the official firmware, 3.80m33-5 has been hacked so when you select network update it connects to Dark Alex's site and not Sony server.
     
  10. thegame07

    Member thegame07 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    3,860
    Country:
    United Kingdom
    ah cool, I didn't know that. I haven't updated in ages.
     
  11. DaRk_ViVi

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,016
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    I think that feature was introduced only in later updates. XD
    Well, good to know. ^^
     
  12. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Firmwares from 3.71 M33-4 upwards have the m33 network update feature.
     
  13. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Not quite...the M33 Network Update was incorporated on 3.80 M33. Try it on 3.71 M33-4 and you'll be wearing an unhappy face.
     
  14. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    I stand corrected, but at least I was correct in my first reply, he could have updated through Network Update [​IMG]
     
  15. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    It's all good Tanas...wasn't meaning to be pedantic, just wanted to avoid any future readers ending up in OFW land.
     

Share This Page