Updates in a Backup Loader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lourens, Nov 30, 2008.

Nov 30, 2008

Updates in a Backup Loader by lourens at 7:46 PM (897 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. lourens
    OP

    Newcomer lourens Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    70
    Location:
    Gouda
    Country:
    Belgium
    I am installing a backup loader in a friend's Wii, but I was thinking, I install Softchip and Gamma, but how does updates on a disk work?
    The Wii is 3.2E with Starfall (update blocker).

    When I start a game with the Gamma Channel or Softchip Channel which has a update on it, will it update, or will Starfall block it or won't it update in any way?
    I think updates can only be done at the Disc Channel, is this correct?

    Lourens
     
  2. Sorox

    Member Sorox Master Firo Soul

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    827
    Location:
    Country:
    United States
    If you have starfall, it prevents updates alltogether.
     
  3. SWORD21

    Member SWORD21 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    257
    Country:
    United States
    If you use the gamma channel or anything else, you'll probably get one of the error, 002 or 001.
     
  4. Dookieman

    Member Dookieman GBAtemp Regular

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    Both loaders bypass update. WiiFit requires the 3.3 update when inserted into the Disc Channel. When it is run via Softchip it boots with no updating.
     
  5. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    when Starfall is with you , you are blessed my friend , and updates don't harm you any more [​IMG]
     

Share This Page