Updated to 11.3 with A9LH installed, getting black screen on boot

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by DutchyDutch, Feb 9, 2017.

  1. DutchyDutch
    OP

    DutchyDutch COPYRIGHT LOLOLOLOL

    Member
    873
    431
    Nov 16, 2014
    Netherlands
    I updated to 11.3 with A9LH. I got a black screen when it finished, so I turned off my 3DS by force. Now I can't get it to boot ;( Please help, did I brick by updating?
     


  2. DutchyDutch
    OP

    DutchyDutch COPYRIGHT LOLOLOLOL

    Member
    873
    431
    Nov 16, 2014
    Netherlands
    I can however boot into decrypt9 and Luma.
     
  3. Infidel

    Infidel GBAtemp Regular

    Member
    104
    16
    Jan 9, 2017
    United States
    What version of Luma are you running?
     
  4. naddel81

    naddel81 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,502
    186
    Dec 14, 2009
    United States
    yes, you are bricked ;)
     
  5. DutchyDutch
    OP

    DutchyDutch COPYRIGHT LOLOLOLOL

    Member
    873
    431
    Nov 16, 2014
    Netherlands
    Please tell me you're joking.

    Luma3DS v6.1.1.
     
  6. Infidel

    Infidel GBAtemp Regular

    Member
    104
    16
    Jan 9, 2017
    United States
    Update to Luma 6.6 and you should be okay.
     
    Ichiriki likes this.
  7. Shadowxp13

    Shadowxp13 *don't have anything to put here*

    Member
    122
    29
    Sep 28, 2015
    Brazil
    In middle of nowhere
    I think you softbricked. Anyway, try the 6.6 release.
    If it does not work, you can always restore a nand backup.
     
    Last edited by Shadowxp13, Feb 9, 2017
  8. naddel81

    naddel81 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,502
    186
    Dec 14, 2009
    United States
    update your luma and try again. don't forget to update CTRNAND, too.
     
  9. DutchyDutch
    OP

    DutchyDutch COPYRIGHT LOLOLOLOL

    Member
    873
    431
    Nov 16, 2014
    Netherlands
    Just to be sure, all I need to do is download Luma, and put the arm9loaderhax.bin file on my sd card?
     
  10. naddel81

    naddel81 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,502
    186
    Dec 14, 2009
    United States
    and after booting, put it into CTRNAND.
     
  11. huma_dawii

    huma_dawii GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,604
    510
    Apr 3, 2014
    United States
    Florida
    Just UPDATE LUMA and youll be fine.
     
  12. CoinKillerL
    This message by CoinKillerL has been removed from public view by GeekyGuy, Feb 11, 2017.
    Feb 9, 2017
  13. Infidel

    Infidel GBAtemp Regular

    Member
    104
    16
    Jan 9, 2017
    United States
    Yeah that should at least get you booted.
     
  14. DutchyDutch
    OP

    DutchyDutch COPYRIGHT LOLOLOLOL

    Member
    873
    431
    Nov 16, 2014
    Netherlands
    Now that I updated Luma, I can't even get THAT to boot..... I'm holding Select but it just doesn't work.


    OK nvm my mistake, anyways @naddel81 with CTRNand do you mean I should enable "Autoboot SysNAND"?

    It finally works again. Sorry for the trouble, I just reakly love my 3DS. Mods, you can delete this thread. Thanks everyone
     
    Last edited by DutchyDutch, Feb 9, 2017
  15. Infidel

    Infidel GBAtemp Regular

    Member
    104
    16
    Jan 9, 2017
    United States
    Yes tick that, show user string in system settings and there is one more. Its the first 2 options then the user string option.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Its: Autoboot SysNAND
    Use SysNAND FIRM if booting with R
    Show NAND or user string in system settings.

    Also: You should use FBI to copy arm9loaderhax.bin to your CTRNAND. So you will be able to boot your 3ds without a sd card inserted.
     
    DutchyDutch likes this.
  16. nekojosh

    nekojosh Advanced Member

    Newcomer
    95
    9
    Jan 9, 2015
    Panama City, Panama

    No, he means that you use FBI to copy the arm9loaderhax.bin to CTRNAND. Check https://3ds.guide/installing-arm9loaderhax - Section VI - Finalizing setup
     
  17. Somebody Whoisbored

    Somebody Whoisbored it's all okeydokey

    Member
    478
    166
    May 12, 2016
    United States
    hypeland
    For the love of god he is not bricked. MAYBE soft-bricked, which is recoverable.
     
    VMM and DutchyDutch like this.
  18. naddel81

    naddel81 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,502
    186
    Dec 14, 2009
    United States
    what was the problem and why does it work now? tell us!
     
  19. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,012
    1,879
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    No he didn't brick. Lumav 6.1.1 doesn't work on 11.3 that's it, plain and simple. Incompatible programs/software caused the problem, using the correct version of said program fixed it. This is common knowledge to those that know how to use google or at the least visit the Github release page and check for issues. I'm not sure if some of you were just being facetious telling OP he bricked but even so, that's in bad taste. If you honestly thought it was a brick, you should probably hang around a bit more and read other threads before giving advice.
     
    Redferne and naddel81 like this.
  20. naddel81

    naddel81 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,502
    186
    Dec 14, 2009
    United States
    we already know OP is a damn b00n, no need to rub it in even more.
     
  21. Majickhat55

    Majickhat55 The Red Woman

    Member
    4,012
    1,879
    Mar 28, 2016
    United States
    Asshai
    My comment wasn't directed at the OP. It was directed at everyone else in this thread giving him bad information. You've missed the point. I'm saying those who tried to help, should have googled before assuming "brick". Noobs helping noobs.... is destined to failure.