Update Error Enter, and then wait 3 minutes

Discussion in 'Supercard' started by sergster1, Mar 28, 2012.

Mar 28, 2012
  1. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Hi, I havent used my supercard dstwo since november and had formatted the sd card for it. I restored the sd card with the backup i made and i went to play it yesterday on my 3DS when I got the "please power off" error. I realized it needed to be updated so I went to update it using the dstwoupdateb.dat method. I put it in my 3DS turned it on and waited about 5 minutes before restarting my 3DS. I received the same error as before.

    I went today and found my DSLite to try and update it from a DS where it isnt blocked and got the "Update Error Enter, and then wait 3 minutes" message as the header. I searched on google for fixes and im not sure what entirely to do. I did replace the system1.dat that was provided by terminator in previous threads but it doesnt help and i still get the same error on my dslite. I should mention its the GBATemp edition supercard and i dont think the place i got it from (0shippingzone) still has it in stock plus its been a year (or a bit over) so I'd like to get it working if possible.

    Thanks.
     
  2. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    did you change to the regular update method when you switched to your DS Lite?
     
  3. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I used both methods and still get two white screens on starting the game
     
  4. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    don't restore your backup. Just start fresh with a format, once again :( That's what I would do :) I know it's annoying and harder work but if it fixes it, then it's worth it right? :yaynds:
     
  5. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I tried that earlier to no avail. (I used the panasonic formatter). I downloaded the latest firmware (1.13) and got a fresh DSTWO EOS
     
  6. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Ohh i just noticed something. On my 3DS it shows the Alex Rider Storm Breaker logo but on my DS Lite i see the Update error one. Not sure if thats important or not.
     
  7. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    (Bump) any ideas on how i can fix it?
     
  8. indask8

    Member indask8 New Member Forever

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    987
    Location:
    Look at the Flag...
    Country:
    France
    Do you have a DSi?

    Because I think the "Wait 3-5min on the "an error has occured"" upgrade method only works on DSi.
     
  9. Rogue_Syst3m

    Member Rogue_Syst3m GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    156
    Location:
    J-Ville
    Country:
    United States
    what size sd card are you using for the update?
     
  10. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I could get access to a dsi but the thing is that i only get that error on. my dslite and my 3DS just fails at booting
    it. Im using an 8 gb sd card from sandisk
     
  11. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Bump. Any new ideas? Otherwise ill just send it back to 0shippingzone and hope they have more GBATemp supercards in stock.
     
  12. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    I'm just wondering, but are you on EOS v1.11 because that is an update in itself. Link to EOS v1.11

    Also, here is a guide that GodSlash made for firmware update fail:

    How to Fix Fireware after upgrade fireware failed

    1. You need a DS/DSL and another flashcart that can run homebrew (e.g. DSONE/R4/DSTT)






    2. download latest EOS kernel and dstwoupdate.dat file. Latest update file
    3. Run dstwo_load_NDSL.nds [​IMG] dstwo_load_NDSL.rar (21.91 KB) with another flashcart that can run homebrew (e.g. DSONE/R4/DSTT) on a DS/DSL, then u should see this screen:
    [​IMG]
    4. insert DSTWO (without microsd card!!!)
    5. insert the microsd card which stores latest EOS and dstwoupdate.dat file into DSTWO
    6. Press B

    If everything is working again, go ahead and apply the v1.44 fix. This fix is just a copy and paste of the files in this download
     
  13. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Mk ill try that once i get access to my other flashcard
     
  14. Liberty

    Member Liberty GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    526
    Country:
    Germany
    This is not working for me. I want to use my DSTwo-card on my 3DS, downloaded the latest EOS and update, but the 3DS will just show me "Alex Rider Storm Breaker"-logo, while the DSLite shows me a "Update Error Enter, and then wait 3 minutes"-message. Updating through the dstwo_load_ndsl-file wasn't successfull either. Pressing B will not achieve anything.
     

Share This Page