uninstall starfall

Discussion in 'Wii - Hacking' started by sparky28000, Nov 18, 2008.

Nov 18, 2008

uninstall starfall by sparky28000 at 1:21 PM (4,764 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    hello if i install starfall is there an way to uninstall it ???

    sparky [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     


  2. Syndication

    Newcomer Syndication Member

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Yup -- it's all reversable. You wouldn't need to remove 'it' as such but the things it has altered. In which case you'd just load it up, uninstall any modifications you made (it'll list those which you have installed) and then whistle as you head for the exit.
     
  3. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    so if i install it and then just run the installer again and select what i wanna uninstal it will be ok?
     
  4. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
  5. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    k will satrfall install on 3.2e =D and what is the brick chance (is all suported without mod chip ?) like region free

    * Region free GC games with video mode patch

    * Region free Wii games

    * Region free channels

    * No mainmenu BGM

    * Start rescue-menu when Y is held on 1st GC controller

    * Remove rescue-menu diagnostic disc check

    what of these opions will work without modchip?
     
  6. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Try looking on wiibrew, at least try to find out before asking. ;P
     
  7. Martino

    Newcomer Martino Member

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    30
    Country:
    Belgium
    all you really have to install without a modchip is:

    * Start rescue-menu when Y is held on 1st GC controller

    * Remove rescue-menu diagnostic disc check

    to make sure you can recover when you bricked. (like using a bad banner etc...)
     
  8. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I wouldnt skip over "Skip disc update check" either [​IMG]

    What exactly does the remove rescue-menu diag disk check do anyways? I mean aside from the obvious.
     
  9. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    when i try to install it say otherwish press B+2 i press it and nothing happens ??? wtf when i press home it will work to go to the main menu but the B+2 dont sombody help
     
  10. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Keep pushing it, eventually it will work.
     
  11. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    read the info carefully. You arent supposed to push B+2
     
  12. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    thnx it works =D
     
  13. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    Actually when talking about starfall, using terms like installing and uninstalling is a bit wrong...
    Since the actual application contains only patches it doesn't install anything but patches the system menu (installing), reverts those patches (uninstalling)

    So you actually never install or uninstall starfall...
     
  14. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I would have to agree, my good sir.
     
  15. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    yeah i know but even in the starfall menu it says install or uninstall [​IMG]
     
  16. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    thnx now savemii free works =D
     
  17. Nintendo101

    Newcomer Nintendo101 Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    France
    Just a few questions:

    What is savemii free used for? And does it even exist Wiibrew doesn’t have it.

    Also you say that all starfall does is patch the System menu does this mean that after I install starfall if I was to update my system menu (firmware) using custom firmware downgrader from lets say firmware3.0E to 3.2E would this brick my wii?
     
  18. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    savemiifrii = a gc controller that you can press all up/down/left/right buttons at once... has exact same behaviour like savemii...

    No your wii won't be bricked, yet what starfall patched in the system menu will be overwritten by the new system menu so the patches will be gone...
    And already you can only install starfall to 3.2 system menu so your transition to 3.2E is not relevant actually...
     
  19. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Would just like to add that I believe the controller has to be plugged into port 4 for it to work.
     
  20. sparky28000
    OP

    Member sparky28000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241
    Country:
    Netherlands
    not if you have patched it then its the 1st port and press Y and you can disable the autoboot check stuff (autoboots TP without modchip =D)
     

Share This Page