Unable to launch Gate or RxTools

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by tintin.92, Apr 12, 2015.

  1. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    Of late I have been unable to launch Gateway wit the browser hack. Instead to booting up the Gateway menu, I get a message saying "An error has occurred", similar to when I use the Pokemon Gen hack with QR codes. The same thing happens when trying to load up RxTools.

    Any idea?
     
  2. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    Clear your browsers cookies/browser history then reinitialize (last option in browser settings) it once you do that power off your 3ds turn it back and try to load this website http://go.gateway-3ds.com/ with you red card inserted.
     
  3. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    Didn't help, still have the same problem :sad:
     
  4. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    does the screen get corrupted then the browser closes?
     
  5. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    Nope.
     
  6. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    Just incase get the latest gateway launcher Here and move the files again maybe they got corrupted also where did you buy your sd card from? And the biggest question what firmware are you on?
     
  7. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    The newer launcher.dat didn't work either :cry:

    I got my SD off eBay, it's possible it's fake cuz speeds are low, but it was working fine till today.I simply can't figure out what else to do.
    My firmware is 8.1
     
  8. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    The only think I can think of is trying the Omega version and if that does not work backup your sd card and check if its real by formatting it and running h2testw
     
  9. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    It happened only after I tried using RxTools, which of course failed. Does that help?
     
  10. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    So the gateway mode was working until you used rxtools. Did you touch any nand options by accident or injected anything using rxtools
     
  11. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    Nope. All I did was backup emunand and backup the SD.
     
  12. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    Then i'm at a loss I can't help you sorry. I doubt he will come but Roxas75 can you help this poor soul or anyone at all
    if worse comes to worse you will need to restore from a nand backup if you have one
     
  13. Plasma Shadow

    Plasma Shadow GBAtemp's Artificial Lifeform

    Member
    1,551
    383
    May 15, 2009
    I have no fucking idea.
    Clear your cookies and history, and before the bookmark site loads, load your rxtools/gateway launcher.
    Or, clear history and cookies, then load one of the exploit pages, and close the browser before it loads.
    Then when you go on the browser again, the exploit page will always load first
     
  14. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!

    Member
    3,067
    1,067
    Jun 29, 2014
    France
    Are you sure you didn't partially update your console ? Do you have the themes ?
     
  15. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,050
    3,367
    Nov 13, 2014
    United States
    thats what I was gonna ask
     
  16. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    Tried that, no go.

    Also, what is "partially update"? Either it updates entirely or it doesn't at all.
    Either way, I don't have themes, and system settings still says 8.1
     
  17. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!

    Member
    3,067
    1,067
    Jun 29, 2014
    France
    When you start an update but stop it before it ends (by holding the power button)
    Did you try to format the console ?
     
  18. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    14,119
    9,454
    Sep 23, 2013
    just try another SD card in the side of your 3DS to rule out an SD card issue, and make sure you have the launcher.dat file on there

    imho its sounds like he probably has a fake SD card, they do work fine until you hit the real size limit, which is generally around 2gb, so after setting up emunand and stuff would easly hit that limit then the card just starts overwriting stuff on it which would result in stuff being corrupted......try your stock SD card
     
  19. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    I haven't formatted, I was hoping it didn't come to that cuz I want my Nands to be linked.

    Well I've used about 16 GB of the 64 GB card... I'll try with the stock SD.
     
  20. tintin.92
    OP

    tintin.92 Advanced Member

    Newcomer
    88
    24
    Dec 31, 2014
    United States
    Damn, that actually DID help... Thanks a lot guys.

    Is there absolutely any chance that trying to use RxTools was what caused the problem? Cuz that's exactly when the problem started.