1. Zan'

    Zan' 2F88744FEED717856386400A44BBA4B9CA62E76A32C715D4F
    Member

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    387
    Country:
    Why not use systemapp.0000.* in the batch script? If that can't be passed rename it with
    ren systemapp.0000.* 0.cxi
    And then pass 0.cxi instead.
    Or do a file exist check if you prefer that.
     
    Last edited by Zan', Apr 29, 2016
  2. Mr.ButtButt

    Mr.ButtButt The Cancer Of Gbatemp <3
    Member

    Joined:
    Sep 22, 2015
    Messages:
    1,461
    Country:
    United States
    all i have are .bin files. When i try to decompress them, it says to save as, and there's no extention base.
    so i have to choose what it's name is anddd it's extention..
     
  3. Asia81

    OP Asia81 In my Ecchi World <3
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    5,894
    Country:
    France
    I can of course, but it just an older script without the ren
     
  4. iAqua

    iAqua
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    2,849
    Country:
    United Kingdom
    Should I install it through fbi to nand or sd? Im assuming nand. @Asia81
     
  5. Asia81

    OP Asia81 In my Ecchi World <3
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    5,894
    Country:
    France
    nand, of course
     
  6. iAqua

    iAqua
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    2,849
    Country:
    United Kingdom
    One more thing. What should the decrypted home menu files be named when first dumped? Im not sure what on my sd card is the decrypted files.
     
  7. Asia81

    OP Asia81 In my Ecchi World <3
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    5,894
    Country:
    France
    Note: If you don't see any decrypted files, it's normal. Decrypt9WIP decrypt the game itself. Check the date, it can also be something like 01/01/2000.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Note: If you don't see any decrypted files, it's normal. Decrypt9WIP decrypt the game itself. Check the date, it can also be something like 01/01/2000.
     
  8. iAqua

    iAqua
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    2,849
    Country:
    United Kingdom
    So the decrypted files should just be " Homemenu.cia "
     
  9. duffmmann

    duffmmann GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    3,963
    Country:
    United States
    So what exactly can this do besides change the wording on that screen? I guess what I'm ultimately looking to find out is, are we able to remove the 300 title limit with this?
     
  10. Mr.ButtButt

    Mr.ButtButt The Cancer Of Gbatemp <3
    Member

    Joined:
    Sep 22, 2015
    Messages:
    1,461
    Country:
    United States
    it worked, first try <3
    thank you everyone! Papa bless!
     
  11. chronoss

    chronoss GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    2,144
    Country:
    Congo, Republic of the
    Time to brick my 3DS, good luck for me ;)
     
  12. Trinitro21

    Trinitro21 Backslash!
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    133
    Country:
    I seem to be getting errors because of a missing Logo.bcma.LZ.
    Code:
    3dstool.exe -cvtf cxi SystemApp.0000.00000083 --header NCCH.Header --exh DecryptedExHeader.bin --exefs CustomExeFS.bin --romfs CustomRomFS.bin --logo Logo.bcma.LZ --plain PlainRGN.bin
    load: NCCH.Header
    load: DecryptedExHeader.bin
    ERROR: open file Logo.bcma.LZ failed
    
    load: PlainRGN.bin
    load: CustomExeFS.bin
    load: CustomRomFS.bin
    ERROR: create file failed
    
    MakeRom.exe -f cia -content SystemApp.0000.00000083:0:0x00 -o HomeMenu_Edited.cia
    [CIA WARNING] Common Key could not be loaded, CIA will not be encrypted
     
  13. chronoss

    chronoss GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    2,144
    Country:
    Congo, Republic of the
    It work very well ;), thanks @Asia81 ;)
     
  14. Faru

    Faru GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    148
    Country:
    United States
    Got it on my first try, fam.

    Thanks @Asia81
     
  15. polarbernd

    polarbernd Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    44
    Country:
    Gambia, The
    Nice Tutorial! And... #TeamOnodera! (The best choice!)
     
  16. ultramario1998

    ultramario1998 no woof tipsic
    Member

    Joined:
    May 7, 2014
    Messages:
    456
    Country:
    United States
    using mstb editor... doing tools>Manage LZ11>Decompress (or Compress) doesn't pop up anything. The Manage UMSBT option from the same menu does... is it just me? (also, 3ds explorer keeps trying to crash whenever I go to open the file. fun.)
     
  17. Ryccardo

    Ryccardo and his tropane alkaloids
    Member

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    6,966
    Country:
    Italy
    If someone with a disassembler wants to edit the decompressed .code.bin (as extracted by step1 it's compressed), maybe...

    not that I would want anything close to 300 titles with the crap performance of any 9.0+ home menu!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yeah, "mstb editor reloaded" is broken for that feature, use the plain "mstb editor" or the compression plugin in 3dsexplorer (not the main program itself, and remember to change compression from lz10 to lz11)!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It's normal, Home doesn't have a bootlogo, but those are more like warnings than errors!
     
  18. ZoNtendo

    ZoNtendo GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    490
    Country:
    cia editing ? Nothing new
     
  19. Halvorsen

    Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,032
    Country:
    United States
    First, it told me to get a dll file. Got it, now this. hyhfyf.png
     
  20. Ryccardo

    Ryccardo and his tropane alkaloids
    Member

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    6,966
    Country:
    Italy
    Do you have an x64 system? IIRC at least one of the tools is 64-bit only...
     

    Attached Files:

Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Tutorial], HomeMenu,