Hacking Turns off ?

BrainEatinEwok

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 12, 2010
Messages
9
Trophies
0
XP
1
Country
United States
Hey umm I just got my Acekard 2i and all is good but when I take a break and I close my dsi it turns off... Is there a way I could fix it so it puts it in sleep mode?
 

th3drow

New Member
Newbie
Joined
Mar 18, 2009
Messages
4
Trophies
0
XP
111
Country
United States
mine never had a problem with it, maybe you have a bad firmware on there or something, are you using stock acekard files from their site? Try AKAIO
 

Djay187

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 27, 2008
Messages
243
Trophies
0
Age
49
Location
London
Website
Visit site
XP
106
Country
Yeah I get almost the same thing with my AK2i and my XL, every time I close the lid either the game freezes or the XL switches off when I reopen the lid. I meant to post a topic to see if this is common or if there's something I can do about but forgot to do it. I'm running the latest AKAIO 1.7 but it was doing it with the last AKAIO as well.
 

BrainEatinEwok

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 12, 2010
Messages
9
Trophies
0
XP
1
Country
United States
Djay187 said:
Yeah I get almost the same thing with my AK2i and my XL, every time I close the lid either the game freezes or the XL switches off when I reopen the lid. I meant to post a topic to see if this is common or if there's something I can do about but forgot to do it. I'm running the latest AKAIO 1.7 but it was doing it with the last AKAIO as well.
Ya Same here I'm running the latest firmware as well of AKAIO. It just gets annoying when I gotta do something and I close it when I didnt save XD.
 

coattails

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
212
Trophies
0
Location
Montreal
XP
44
Country
Canada
I've heard of this happening before and it ended up being a microSD power consumption problem.
This might not be the case, but can you get access to another microSD and try closing the lid then?

Also, does this happen even if your DS is plugged into an outlet?
 

Djay187

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 27, 2008
Messages
243
Trophies
0
Age
49
Location
London
Website
Visit site
XP
106
Country
Because Micro SD's are so cheap I've got quite a few (not sure what class any of them are). I even have my cards set up like one full of RPG's another full of action games, one with adventure games, well you get the picture and I pretty sure they all freeze or turn my XL off but I haven't tried it plugged into the outlet.
 

BrainEatinEwok

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 12, 2010
Messages
9
Trophies
0
XP
1
Country
United States
ALright I put another MicroSD card in it and when I closed it it went into sleep mode and then I put the other one back it it turned it off
frown.gif
 

Devin

"Local Hardware Wizard"
Member
Joined
Aug 17, 2009
Messages
5,953
Trophies
1
Age
27
Location
The Nexus
XP
4,053
Country
United States
Hm...That is weird. When I close my DSi's lid, nothing happens, it just pauses. Mind show us the following?

1.What brand of a Micro SD card you are using?
2.Does it occur on all games/hombrew/in the AKAIO GUI?
3.What is your Acekard's HWID? (It's located, when you go to the Acekard GUI, and press Start. Then pressing "Help".
4.When did you buy your DSi? (I bought mine release date)
 

BrainEatinEwok

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 12, 2010
Messages
9
Trophies
0
XP
1
Country
United States
RoxasIsSora said:
Hm...That is weird. When I close my DSi's lid, nothing happens, it just pauses. Mind show us the following?

1.What brand of a Micro SD card you are using?
2.Does it occur on all games/hombrew/in the AKAIO GUI?
3.What is your Acekard's HWID? (It's located, when you go to the Acekard GUI, and press Start. Then pressing "Help".
4.When did you buy your DSi? (I bought mine release date)
1.Its a Kingston 4GB
2.So far yes even when I havent loaded it yet.
3.81
4.I ordered it last week and got it monday.
 

coattails

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
212
Trophies
0
Location
Montreal
XP
44
Country
Canada
BrainEatinEwok said:
ALright I put another MicroSD card in it and when I closed it it went into sleep mode and then I put the other one back it it turned it off
frown.gif

My guess is that when the DSi goes into sleep mode, it limits its own power consumption to a minimum, but that specific microSD seemed to continue draining generous amounts of power from the DSi even during sleep mode so the DSi is forced to shut off from lack of power.
 

giratina16

Born This Way
Member
Joined
Apr 10, 2010
Messages
922
Trophies
0
Age
28
Location
G.O.A.T.
Website
Visit site
XP
94
Country
I used to get this all the time with my R4 card on my DSL, the card was slowly dying until it eventually stopped working all together. Every time I closed it, it would switch off even with full battery and even when it was plugged in.
 

kingofgamesgx

Hitokiri Battousai
Member
Joined
May 12, 2009
Messages
255
Trophies
0
Age
30
XP
977
Country
United States
hmm this is an odd problem i use a 8GB kingston and i got my DSi late 09 (like right before new years) and i don't have a single prob with sleep mode
 

worlok375

GBAtemp's prince
Member
Joined
Feb 17, 2009
Messages
1,004
Trophies
0
Age
25
Website
Visit site
XP
223
Country
United States
Ok I've encountered this many times...on my ds lite mostly though (it's better on my dsi) this is caused randomly, and as far as I know, is a problem with the ds (seeing as it happened when I used an r4 on my lite) it would happen if I bumped my ds whilst it was in my pocket and would instantly turn off it also happened when closing the screen to hard..
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Apple is the new Disney