1. Alttabstwist

    OP Alttabstwist Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    I'm using a Wiikey and recently got a back-up of this game, I'm playing on a PAL Wii. The game forced a firmware update, and the game played fine for an hour, however it gave me an error message and now refuses to load. My other back-up games work just fine (including a JAP copy of Brawl). Ocarina isn't working either, it gives me the same error message. GeckoOS also gives me a "this is not a valid wii operation" message


    I'd really appreciate some help here, thanks in advance
     
  2. spongebobburner

    Newcomer

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Gambia, The
    i have a pal wii 4.0E with isoloader 1.5 channel its works super no errors
     
  3. Zidapi

    Zidapi GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    3,092
    Country:
    You updated? wow, why would you update?

    Admittedly I know very little about chips, but I'd never update via official methods.
    Are you supposed to be able to update a chipped Wii without problems?
     
  4. Edgedancer

    Edgedancer Director of Moon based operations
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,642
    Country:
    What firmware are you on. I am on 4.0 and it is working perfectly.
     
  5. Alttabstwist

    OP Alttabstwist Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    I'm currently running 3.4 E. The game will work for around ten minutes before going to the "disc could not be read" screen
     
  6. Disco

    Disco GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    447
    Country:
    Croatia
    Try to re-burn game to different media at lower speed, I use Verbatim and no problems till now (bought Wii on launch)!
     
  7. ed933

    ed933 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Yeh you should burn with a DVD-R at 3x to make sure you have no problems. [​IMG]
     
  8. Alttabstwist

    OP Alttabstwist Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Okay, I'll try that, thanks a lot guys.


    Will it ask me to update my Wii again, and if it does should I start the process then uplug my wii?
     
  9. fiddlefaddle22

    fiddlefaddle22 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    209
    Country:
    Is the game an NTSC version? and you said you updated on a PAL Wii so would this not cause a brick.
     
  10. Alttabstwist

    OP Alttabstwist Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    It's an NTSC version of the game, and my Wii is chipped and has no trouble playing both JAP and NTSC games, this is the only one muddling up
     
  11. fiddlefaddle22

    fiddlefaddle22 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    209
    Country:
    So its ok to update with a disk from another region as long as you're chipped?
     
  12. phpgeek

    phpgeek GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    Absolutely not, NEVER update your Wii using an out of region disc - that's just asking for a brick!
     
  13. fiddlefaddle22

    fiddlefaddle22 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    209
    Country:
    I thought not.
     
  14. ed933

    ed933 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    BTW you should use BrickBlocker to remove any updates before playing out of region discs. (or just starfall/preloader to skip update checks - I do both just in case ;P)
     
  15. gloscherrybomb

    gloscherrybomb GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    Does the NTSC excitebots work on a PAL wii using usb loader?
     
  16. ed933

    ed933 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Yes, that's how I play it all the time. Just Brickblock, RegionFrii (To change the region) and play!
     
  17. gloscherrybomb

    gloscherrybomb GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    DO you need regionfrii with the gui usb loader?
     
  18. Alttabstwist

    OP Alttabstwist Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Sorry, are birckblock and regionfree programs to be burnt onto the disc, and if so do you know where I can download them?
     
  19. Alttabstwist

    OP Alttabstwist Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Okay, I have a copy with brickblocker and regionfrii, if it asks me to update, should I start the update then unplug the Wii?
     
  20. Tagg7

    Tagg7 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    397
    Country:
    United States
    I certainly hope you're joking. [​IMG]
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Excitebots, Trouble,