This may be a stupid question...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dubkor, Oct 22, 2009.

Oct 22, 2009
  1. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Will installing bootmii as an ios on a lu66 running 3.4u brick?

    If I get HBC and bootmii installed I plan on just tossing NeoGamma R7 on the SD card and booting usb games that way. Do I really need a preloader if I do that? I hear preloaders on lu64+ on 3.4 can be a major problem, so as I am a newb I want to stay very basic for now. But I always just bought my wii yesterday and, well, really couldn't afford the first one let alone buying a second. [​IMG]
     
  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    no bootmii is the brick preventer, not the cause of bricks.

    i recommend you update via nintendo to get to 4.2
    then follow my guide to install cIOS and play backups.
     
  3. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    If I already have the homebrew channel installed, could I not just use it to run NeoGamma without bootmii or is that really risky or something?
     
  4. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    just install bootmii already.
    it provides brick protection
    can be any more simpler than that

    and neogamma wont work without cIOS, so again just follow the guide and your set.
     
  5. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    *laughs*

    What can I say, I'm a scardy cat. [​IMG]

    Though I don't have wireless internet, so I don't know how I'd manage to update my wii.

    If I follow your 3.4 guide with a lu66, is that risky?
     
  6. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    no its not risky at all just read the directions clearly.
     
  7. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Hmmm...

    I have Homebrew channel installed.

    When I go to the SD card menu the Wii freezes.
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    use another version of bannerbomb
    the guide to you to if it freezes.
    read.
     
  9. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I may not have described that very well.

    I had previously installed just HBC, not bootmii or anything else.

    With the mod.rar extracted on the SD card, when I click on ''SD Card'' from the main menu, it freezes. There's no asking to load boot.elf or anything, just freezes. Is the ''
    Bannerbomb freezes/does not work on me everytime.'' faq about that or is this something completely different?
     
  10. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    just grab another version of bannerbomb.

    use this one

    http://bannerbomb.qoid.us/aads/aad1f_v108.zip
     
  11. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Or you could run things through the HBC instead of BannerBomb since you have it already.
     
  12. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Argh, I think I screwed up.

    When I got to 1b] Run Trucha Bug Restorer
    Choose IOS15 and press A. (Important)
    Wait till it says Press 1 then press it.

    Like a retard when I didn't see IOS15 on the first menu I thought I had to launch it by doing the
    1a] Run Trucha Bug Restorer
    Press B to choose No IOS Reload.
    Wait till it says Press 1 then press it.

    when I didn't see a IOS15 option without restore or downgrade infront of it I hit exit. Now I can't launch Trucha. I just get a black screen
     
  13. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Huh, okay, I just had to pop the sd card out and back in for that one.

    Next step completed and... everything is upside down...
     
  14. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Is upside down menu's in the hbc normal during this process... or is there something wrong?
     
  15. masterdeluxe247

    Newcomer masterdeluxe247 Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    47
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Just uninstall and reinstall it. That usually fixes it.
     
  16. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Nope, I'm boned.

    Press right until you see IOS61.
    Press A to select then press yes to install and no for Sig Hash Check.
    Press home to return to HBC.

    Reported file not found, wii froze had to unplug it and now I can't even get power to my wii. The stand by light won't come on.

    I'm toast, aren't I?
     
  17. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Nope! Had to leave it unplugged a few minutes. [​IMG]

    Now, on with this commedy of errors....

    This failure to find a file, should I try to get the file and try the install again or move on with the mod?
     
  18. dubkor
    OP

    Newcomer dubkor Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    So.... should I try to get the ios or just continue through the steps of the guide?
     

Share This Page