System file is missing..

Discussion in 'Acekard' started by Janthran, Apr 4, 2012.

Apr 4, 2012

System file is missing.. by Janthran at 12:03 AM (662 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Janthran
    OP

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    First off, I want to confirm. My system file is not missing. I just re-installed AKAIO 1.8.9z.
    My Acekard says the file is missing anyway. I can't think of any reason for this at all, I had just put a "Black and White 2" ROM on it.
    I know it's fake now.. But I can't start my AK2i and it's bugging me. Any ideas?
     
  2. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,771
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    Format the Micro SD Card and put AKAIO on it again. If it still doesn't work, make sure the Micro SD Card works by testing it in whatever else. If it works in whatever else but not in the card, try an older version of AKAIO. If that still doesn't work, try a different Micro SD Card. And if that doesn't work, then the Micro SD Cards aren't making contact with the card in which case you'd either have to buy a new one or...figure something else out.
     
  3. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,705
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Usually it's a matter of dirty contacts or the file system going wacko - a format and some cleaning does the job, unless you clearly hear that the slot in the Acekard has broken due to wear-and-tear.
     
  4. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    Format with the Panasonic SDFormatter

    EDIT: don't forget to back up your games and saves 1st
     
  5. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    [ft]panasonic sd formatter[/ft]

    -another world
     
  6. Janthran
    OP

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    I thought I edited to say I fixed it. The thing corrupted and my computer just didn't copy AKAIO back over.
     
  7. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,705
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    It would probably also be nice if you removed the info suggesting that the ROM I made was at fault. It's not malware, your SD/AKAIO just got corrupted.
     
  8. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Foxi4's tralala corrupted my micro sd card too. Dude you owe me a micro sd card. :P
     
  9. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,705
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Why of course. :creep:
     
    1 person likes this.

Share This Page