Switch won't charge

Discussion in 'Switch - Backup Loaders & Modchips' started by HOv, Aug 30, 2018.

  1. HOv
    OP

    HOv Advanced Member

    Newcomer
    2
    Aug 30, 2018
    United States
    I have a switch with SX OS 1.6.. While my switch was on custom firmware mode, I let my battery completely die. I plugged it in to charge for 2 hours only to find out that it was not charging at all. I do not have autorcm installed. I'm pretty sure I didn't brick my switch, hopefully. So what do I need to do to get it to boot up so I can charge it?

    Help me out here guys :(
     
  2. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    13
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    Try force shutdown to "restart" it. Otherwise just keep charging it.
     
  3. jakkal

    jakkal GBAtemp Addict

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United States
    charge it for a while longer
    that happens alot. just let it charge
     
  4. HOv
    OP

    HOv Advanced Member

    Newcomer
    2
    Aug 30, 2018
    United States
    Ok I'll do the force shutdown and charge it for 3 hours and see if there's any changes. I'll post back with an update. Thanks guys.
     
  5. HOv
    OP

    HOv Advanced Member

    Newcomer
    2
    Aug 30, 2018
    United States
    Hey guys I got my switch up and running. So I just did the force shutdown and charged it for a few hours. I turned it on and it was just 1 percent but it at least booted to the switch home screen and I was able to charge it normally from there. All is good now. Thanks for the help.
     
Loading...